Renaște fabrica Saab. Polestar o transformă în centru de cercetare-dezvoltare

de Alexandru Monenciu
Luni, 24.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Polestar va deschide un centru de cercetare și dezvoltare într-o fabrică din Trollhattan, Suedia, care în trecut a fost deținută de Saab.

Saab a fost un producător de automobile foarte iubit în Suedia și, de fapt, în întreaga lume. Fondat în 1945, Saab a intrat în faliment și în 2016 a dispărut din industria auto.

În urmă cu o lună, compania NEVS (National Electric Vehicle Sweden), considerată a fi succesorul Saab, a anunțat că intră într-un așa numit mod de "hibernare" și a oprit toate operațiunile la uzina din Trollhattan, Suedia.

Din fericire, această fabrică, cu o istorie bogată în spate, a primit o nouă șansă. Polestar o va transforma într-un centru de cercetare-dezvoltare.

Inițial, Polestar va dezvolta aici sistemele de propulsie ale viitoarelor modele Polestar 5 și 6. Mai apoi, compania suedeză va trece și la testarea bateriilor. Trebuie menționat că Polestar nu a cumpărat uzina, ci a închiriat-o de la autoritățile din Trollhattan.

Noul centru de cercetare-dezvoltare se alătură celor deja existente. Polestar are unul în Goteborg, Suedia, și unul în Coventry, Anglia.

Cel puțin pentru moment, Polestar nu intenționează să producă mașina la uzina din Trollhattan.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru