Revoluția Alpine: 7 modele electrice noi, lansate până în 2030

de Alexandru Monenciu
Luni, 26.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul francez de automobile va lansa 7 modele cu zero emisii până la finalul acestui deceniu. În 2024, Alpine va intra și în Campionatul Mondial de Anduranță.

Francezii de la Alpine tocmai și-au prezentat strategia pentru următorii ani. Cel mai important obiectiv este, fără îndoială, lansarea a 7 modele cu zero emisii până în 2030.

Ele pot fi deja "văzute" în imaginea teaser alăturată.

Anul viitor, Alpine va lansa A290, o versiune sportivă a lui Renault 5 electric. În 2025, francezii vor prezenta un crossover de segment C, iar un an mai târziu vom face cunoștință cu înlocuitorul electric al lui A110.

Spre finalul deceniului, acest model va primi și o variantă roadster, iar apoi va urma o electrică sport, cu 4 locuri, care va fi denumită A310. Ultimele, dar cu siguranță nu cele din urmă, vor fi două SUV-uri de segment D și E.

Acestea din urmă vor concura cu Porsche Macan și Cayenne, după cum spunea chiar CEO-ul Alpine, Laurent Rossi, la începutul acestui an.

În 2027, Alpine va intra pe noi piețe, inclusiv în Statele Unite ale Americii.

Partea de motorsport nu va fi deloc neglijată. Pentru echipa de Formula 1, Alpine și-a găsit un partener nou, surprinzător.

Este vorba despre Maximum Effort Investments, o companie a cărei co-fondator este nimeni altul decât actorul Ryan Reynolds.

Așa cum spuneam, în 2024, Alpine va intra, de asemenea, în Campionatul Mondial de Anduranță cu prototipul A424_β.

via Alpine

Comentarii (5)

  • La ce preturi au, o sa rama cu strategia, si vanzari numarate pe degete.
    Este clar dupa cum se comporta in prezent ca nu vor practica preturi corecte de piata pentru ce produse ofera, ci vor baga din top cat cuprinde, cu tupeu.
    De ce vinde Tesla atat de bine si restul cam scartaie?! Pentru ce ofera in banii respectivi.
    Nu as cumpara tesla, dar zau cand vad tiriplistile ceorlalti la aceiasi bani sau putin mai jos (dar primesti semnificativ mai putin), prost sa fii sa nu iei tesla.
    Alpine ar trebui sa ofere mult peste ce ofera tesla, si nu prea ii vad, luand in considerare tigaile electrice din familia renault-nissan.
    4 7
  • Tati, trimite-le CV-ul, ca e clar ca le trebuie cineva care sa cunoască bine piața. Auzi tu, să investească miliarde fără sa îl întrebe pe Alin care e prețul corect. Nț, Nț, Nț
    9 1
  • Mi se pare logic si de bun simț ce spune Alin, dar piața are “pornirile” ei si unele se schimbă mai greu.
    Totuși, când apare o electrică care sa facă ce face un Sandero si in aceeași bani (fără subvenția nesimțită)? Am vrut sa scriu Duster, dar am zis să dau totuși o șansa ;)
    1 4
  • @dutzu
    dar ce face dusterul? se dezintegreaza in timp ce ne polueaza. sa le interzica din orase!
    3 0
  • Seriff
    @13:17 aoleu, pai atunci cum de mai traiesti?
    Uneori chiar mi-as dori ca voi pensatii spalati pe creier de tv sa aveti dreptate, masinile chiar sa polueze ca sa scapam odata de voi.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru