Rezultatele sondajului FIA

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 26.09.2006
Sondajul anual initiat de FIA printre fanii Formulei 1 a ajuns la final. Rezultatele sunt pe alocuri surprinzatoare: Alonso e doar al patrulea pilot ca popularitate

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a publicat astazi rezultatele sondajului anual realizat cu ajutorul fanilor Marelui Circ. Au participat 91.000 de persoane care au raspuns intrebarilor adresate de FIA si au propus noi schimbari formale si de regulament care ar putea transforma Formula 1 intr-un sport mult mai dinamic.

66% dintre fanii chestionati au afirmat ca reintroducerea schimbului de pneuri a reprezentat un lucru pozitiv, in timp ce 73% dintre subiecti spun ca noua structura a calificarilor este o imbunatatire clara in weekend-ul de cursa.

Nevoia de tehnologie inovatoare a fost subliniata din nou, la fel ca anul trecut, de 91% din public, 88% afirmand in acelasi timp ca ar trebui pus un accent mai mare pe talentul pilotilor. In plus, 86% dintre cei intervievati cred ca viitoarele schimbari trebuie sa duca la o marire a numarului de depasiri, in conditiile in care acesta ramane cel mai important element al curselor auto de viteza.

Nu in ultimul rand, sondajul FIA a dezvaluit faptul ca Michael Schumacher este cel mai popular pilot din Formula 1, fiind apreciat de 28% dintre votanti.

Mult mai interesant este insa faptul ca, avand in vedere faptul ca germanul va renunta la Formula 1 la finalul acestui an, urmatorul pe lista ar puta fi Kimi Raikkonen, cel clasat pe a doua pozitie in top (cu 17%). Pe locul al treilea s-a clasat Jenson Button (8%), Fernando Alonso clasandu-se doar pe locul al patrulea, cu sapte procente. Ferrari a fost votata cea mai populara echipa de 30% din cei care au participat la sondaj, un procent ridicat in comparatie cu cifrele urmatoarelor echipe (McLaren – 21%, Renault si Williams – cate 8%). O mare supriza vine la coada clasamentului, unde se afla Toyota, echipa devansata pana si de Super Aguri, “lingura de lemn” a Formulei 1.

Printre sugestiile fanilor se numara mai multe date de telemetrie in timpul curselor, mai multe imagini filmate de pe monoposturi si mai multe dialoguri intre boxe si piloti. Nu in ultimul rand, 80% dintre fani vor sa vada mai multe interviuri cu pilotii din Marele Circ.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru