România vrea să exploateze grafitul, materie primă importantă pentru industria bateriilor

de Paul Cosma, Foto: Economedia
Marti, 31.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat că licitația internațională pentru studiul de fezabilitate pentru exploatarea grafitului din România a fost încheiată de Salrom, iar câștigătorul licitației este consultantul german Roland Berger.

România poate deveni un loc foarte important pentru industria bateriilor, iar asta în mod natural, fără subvenții sau scheme de ajutor de stat plătite tot din banii contribuabililor. 

Declarația îi aparține ministrului Economiei, care se arată optimist cu privire la potențialul țării de a atrage investitori pentru producția locală de baterii destinate vehiculelor electrice

“Multe tehnologii moderne pentru fabricarea bateriilor și a panourilor solare folosesc grafenul, care se obține din grafit, produs pe care de asemenea vrem să-l fabricăm în România. Iată că România poate face și produse pentru viitor, nu produse ale trecutului susținute în zadar, an de an, cu banii contribuabililor doar pentru plata unor salarii către fel și fel de șefi care nu și-ar găsi de muncă în nicio companie privată”, a scris Năsui pe Facebook. 

Potrivit ministrului Economiei, conform ultimelor prospecțiuni, zăcământul din în cele două exploatații din zona Baia de Fier, Cătălinu și Ungurelașu, ar ajunge pentru câteva zeci de ani de exploatare, cu aplicarea tuturor normelor de mediu agreate de UE. 

În condițiile în care mașinile electrice devin din ce în ce mai importante, producția de baterii câștigă și ea teren, iar țările care au rezerve de materii prime pentru producția de baterii pot deveni puncte de interes pe harta globală. 

Via economedia.ro

Comentarii (3)

  • Edikkk
    Bravo!

    Dar când o fabrică de baterii în România??
    4 8
  • mircea badea
    mda, guvernul de "dreapta" or sa-l vanda strainilor iar basistii vor aplauda ca "vin investitorii.." . asa ceva...only in romania.

    nici macar africanii nu cred ca aplauda cand vin peste ei "investitorii:.
    12 10
  • Bibiloi
    Bă Kap, ăla au fost șpăgile pentru intrarea în NATO și UE, care, conform tradiției, se descotorosesc ulterior de pionii lor. Știi când nu ies șoarecii din sac? Când este agitat permanent.
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru