Romanii au facut istorie in Raliul Argentinei

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 06.05.2007
Ultima speciala a Raliului Argentinei a consemnat cel mai bun rezultat obtinut vreodata intr-o proba speciala de un echipaj romanesc.

Claudiu David, pilotul roman de raliu care a participat in premiera in acest weekend in WRC, fiind prezent cu un Mitsubishi EVO 9 in Argentina, a facut istorie pentru Romania.

Echipajul David/Beldie s-a clasat pe locul al zecelea in ultima speciala a Raliului Argentinei, la doar 5.2 secunde de Sebastien Loeb, castigatorul probei si a etapei desfasurate in America de Sud. Performanta reusita de Claudiu David este cel mai bun rezultat de pana acum al unui pilot roman intr-o proba speciala din Campionatul Mondial de Raliuri.

Rezultatul vicecampionului national de raliuri in 2006, debutant in WRC, este cu atat mai valoros cu cat el a reusit sa ii depaseasca pe piloti cu nume la nivel mondial, ca Henning Solberg, Manfred Stohl sau Toshihiro Arai.

"Ma bucur enorm de mult ca am reusit sa ajungem pana aici si ca am terminat acest raliu in forta. Nu ne-am propus sa obtinem niciun rezultat. Am vrut doar sa mergem cat mai mult pentru a aduna experienta. Am vazut care este nivelul si acum stim ce trebuie sa facem pentru urmatoarele doua etape la care vom participa”, a afirmat Claudiu David la finalul Raliului Argentinei.

Claudiu David si Mihaela Beldie vor avea ocazia sa confirme acest rezultat la celelalte doua etape de WRC in care vor concura in 2007, Raliul Japoniei (26-28 octombrie) si Raliul Marii Britanii (30 noiembrie-2 decembrie).

Comentarii (28)

  • PikaChu
    FELICITARI !!!
    Sincere felicitari compatriotiilor nostrii ....
    Sunt si romani care ne fac sa ne simtim si noi mandrii in lumea auto ...
    Bravo !!! si tot asa in continuare ...
    Bafta !!!
    0 0
  • va multumiti cu 10?
    bravo dar nu indeajuns. Sper sa nu va multumiti cu locul 10.
    0 0
  • sa nu fim rai
    normal ca nu se multumesc cu locul 10. oricine vrea mai sus ; articolul trebuia sa bata intr-o alta directie. asa cum e scris acolo suna de parca ar fi iesit in primii 3 !
    0 0
  • Balaurus I
    sincere felicitari !
    Bravo baieti ( si fete ) ! :).
    Articolul bate in directia buna , stimabil(a) mmm . Spuneai " sa nu fim rai " , dar textul denota putina malitie la adresa articolului. Gandeste-te ca cine l-a scris era entuziasmat ... Sa fim intelegatori!.Parerea mea .
    0 0
  • Ali Baba
    Romanul tot nemultumit e!
    Fratilor, sa scoti o PROBA SPECIALA (vedeti ce inseamna asta!) in WRC la 5,2 secunde distanta de Loeb, CHIAR E O PERFORMANTA! Asta in ciuda faptului ca, la final, erau pe locul 10.
    Hai sa-i lasam sa "presteze", si sa criticam dupa evolutiile urmatoare. Eu unul sunt convins ca vor face o surpiza frumoasa (data fiind experienta in WRC pe care nu o au, dar pe care o vor acumula).
    De acord?
    0 0
  • Spectator
    pentru mmm
    Este vorba de Campionatul MONDIAL de Raliuri nu de fotbalul national
    0 0
  • wrc
    Din pacate multzi care stau pe acest site nu stiu despre raliuri ci numai de barcile de strada asa ca va rog putin respect fata de Claudiu care este doar al doilea an pe Evo fatza de altzii care alearga de catziva ani

    O zi buna !!
    0 0
  • Lazar Nicolae
    Un rezultat foarte bun chiar daca unii nu stiu sa-l aprecieze. Sa fii al 10-lea in conditiile in care ai un buget care nu se compara cu cel al echipelor occidentale este o performanta.
    Felicitari!!!
    0 0
  • bogdan
    wrc
    chiar daca tin cu marcus gronholm nu pot sa nu aplaud evolutia ehipajului romanesc bv lor si sper ca in anii ce vor urma sa avem si mai multe motive de bucurie din partea lor
    0 0
  • Bravo, s-au descurcat f bine, da' de ce nu scrie nicaieri in stire ca au terminat raliul pe locul 20?
    0 0
  • zoloft
    HA
    cred ca baiatul a luat-o pe vreo scurtatura.. ceva...peste catva timp o sa auzim ca ori era dopat/drogat/epileptic/ciudat/catolic...etc ori ca a uitat sa treaca prin toate portile...
    0 0
  • silvius
    super cu locul 10, poate se baga sponsorii si pe la noi ca sunt destui care au de unde.
    5,2 secunde de nr 1 si mai ales cand e vb de Loeb :) e o performanta.
    0 0
  • pt liniutari
    alo, priceputilor in ale masinilor! Performanta lui Claudiu este chiar istorica; Nu mai confundati liniutele cu raliurile.
    Echipajul nostru nu a concurat in aceeasi clasa cu Loeb, Gronholm, asa ca nu mai faceti comparatii aiurea (masini diferite ca putere si performante). Locul 10 a fost la general pe ultima proba, dar la clasa lui a fost pe locul 3!!
    E adevarat ca la sfarsitul raliului pozitia lor nu a fost una spectaculoasa, dar este doar primul raliu in WRC, si doar al doilea an cu o masina cu tractiune integrala.
    0 0
  • @ pt liniutari
    si crezi ca la anul se vor descurca mai bine...
    noi spunem k e un rezultat bun k a fost primul raliu la care au participat dar asa va fi si la urmatoru si tot asa... dak nu se investesc bani multi in echipele romanesti o sa ne "laudam" mereu k am terminat cate un raliu pe 20 sau 25 s.a.m.d. in felul asta nu o sa rezolvam niciodata nimic... si e pacat...
    0 0
  • adrian
    locul 10
    e locul 10 pe ultima speciala, adica unde cine a gastigat etapa nu mai trage ca disperatul ca sa nu rupa masina si pe el in vreun accident. TOTUSI, este cea mai buna performanta inregistrata pana acum, si merita toata STIMA NOASTRA.
    0 0
  • felicitari
    Bravo baieti dati tot inainte si nu va lasati luati de valul victoriei,daca vreti sa m-ai aveti si altele.
    0 0
  • perseverati baieti, dati gazzzzz...........
    0 0
  • bravo
    De ce suntem carcotasi? E o mare si frumoasa realizare si de ce nu, un rezultat care ii obliga sa se bata pt locuri mai bune! Sigur, este nevoie si de sprijin material, astfel nu ma i putem obtine performante1 In niciun domeniu, nu numai in cel in discutie!
    0 0
  • ala_micu
    :D
    BRAVO!!!
    0 0
  • Bogdan
    Care istorie ?
    Toate felicitarile, dar fara sa prinzi macar ( nu zic podiumul) una din primele 10 pozitii nu cred ca e vreo mare "iastorie", hai sa fim seriosi, dupa ce au stat douazeci de minute in decor au ocupat locul 20, cate masini au terminat cursa asta 20 sau 21 ? Stirea sate mai mult exotica decat sportiva, din pacate participam f rar asa ca si rezultatele sunt pe masura. Repet, felicitari, dar pastrati simtul masurii, locul 20 nu inseamna nimic.
    0 0
  • AUTOMOBILIA
    Cel mai bun rezultat , poate din epoca moderna ...
    Felicitari echipajului !!

    Pentru autorul articolului :
    TERMINATI CU TAMPENIILE, CEL MAI BUN REZULTAT DIN TOATE TIMPURILE A FOST REALIZAT IN 1936 CAND PETRE CRISTEA A CASTIGAT RALIUL MONTE CARLO, CEL MAI MARE LA ACEA VREME SI UNUL DIN CELE MAI IMPORTANTE SI ASTAZI.
    0 0
  • Mihai B
    BRAVO
    Se poate si mai bine,ma bucur ptr ei,au fost tari
    0 0
  • Felicitari
    Un simplu bravo este de ajuns si sa speram ca la urmatoarele curse vor merge la fel de bine. Poate vor fi mai bine sustinuti financiar pentru ca altfel .....
    0 0
  • David si Mihaela Beldie
    Evo 9 de gr. N nu se compara ca performante cu WRC-urile, mai ales cu cele de uzina ale "granzilor", asa ca, daca e corecta informatia si vreau sa cred ca este, atunci rezultatul e mai mult decat senzational !!! Fffff tare ! Felicitari din toata inima, cine nu stie ce inseamna o astfel de competitie de top... sa se duca sa vada...sau sa se documenteze si pe urma sa vorbeasca/// Insfarsit mai ridicam si noi putin capul dupa rusinea cu taxa de prima inmatriculare, am venit recent din Germania si am vazut ca ne ia toata lumea la misto cu chestia asta... In fine, BRAVO Claudiu/Mihaela, precis ca deja echipele mari sunt cu ochii pe voi ! Multa bafta mai departe si...gaz maxim !
    0 0
  • tot eu
    si stai putin, sa faci pe superspeciala (acum am vazut) locul 2 la 1 zecime de primul loc, DE LA PRIMA PARTICIPARE in PWRC !!! Tare de tot... Si sa ma ierte domnul care evoca rezultatul de la Monte Carlo al celebrului Petre Cristea, ok, toata stima si consideratia pt. acest om, dar asta se petrecea in perioada de "poezie" a automobilismului, pe cata vreme acum, lucrurile sunt la cu totul alt nivel si nu cred ca trebuie sa insist, ca stie toata lumea ca lupta acolo sus, in Mondial e f dura. Inca o data felicitari pt. acest rezultat mult deasupra celor mai optimiste pronosticuri.
    0 0
  • Bravo Claudiu
    Baiatul asta este intradevar un talent il stiu de cand se dadea la nationale pe un opel corsa asta prin 97 98 si de-a lungul anilor a evoluat atat din PCT de vedere al masinilor cat si al performantelor sale .Felicitari Claudiu si la mai mare .
    0 0
  • andrei vasile
    felicitari din partea prietenilor
    Mult succes din partea prietenilor din copilarie .Scaieni-ul te sustine si suntem mandri de tine
    0 0
  • ?
    Degeaba!!!!!!!! Daca n-au baietii bani, pot sa aiba talent cat Loeb si Gronholm la un loc.........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru