Sărbătoare în Cehia: uzina Skoda din Mlada Boleslav a produs 3 milioane de motoare din seria EA211

de Cornel Șocariciu
Sambata, 20.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina Skoda din Mlada Boleslav a atins o nouă bornă: trei milioane de motoare din seria EA211 produse din 2012 și până astăzi.

Reprezentanții Skoda au anunțat că uzina din Mlada Boleslav a asamblat 3 milioane de motoare din seria EA211. Producția acestor unități a debutat în 2012, iar în prezent, circa 800 de angajați Skoda asamblează 1.900 de exemplare/zi. Conform oficialilor din Mlada Boleslav, capacitatea de producție este mai mică cu 500 de unități/zi față de cea stabilită înainte de apariția pendemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Motoarele din seria EA211 sunt folosite atât pe modelele Skoda, cât și pe multe dintre mașinile produse de Volkswagen și Seat.

Din seria EA211 fac parte atât unități cu trei cilindri, cât și propulsoare cu patru cilindri. Motoarele pe benzină asamblate la uzina din Mlada Boleslav sub indicativul EA211 au o cilindree cuprinsă între un litru și 1.6 litri.

"De mai bine de 120 de ani, în Mlada Boleslav sunt asamblate motoare fiabile, ceea ce înseamnă că uzina are o istorie bogată în acest sector. Iar acesta reprezintă încă un motiv pentru care suntem bucuroși că am atins borna de 3 milioane de unități EA211 «Made by Skoda»", a declarat Michael Oeljeklaus, membru în consiliul de administrație Skoda în cadrul departamentului de producție.

Comentarii (1)

  • someone
    bine ca nu erau din seria EA 111 cu lant de distrubutie
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru