Scott Pruett pleacă din pole position în Cursa de 24 de ore de la Daytona

de Daniel Popescu
Vineri, 25.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Scott Pruett a obţinut pole positionul pentru Cursa de 24 de ore de la Daytona la volanul unui prototip Riley-BMW al echipei Ganassi, în timp ce Porsche a dominat calificările la clasa GT.

Este entuziasmant pentru noi să fim pe primele două poziţii. A fost chiar la limită, dar din fericite am reuşit.

Scott Pruett
Pilot Chip Ganassi
Americanul Scott Pruett a obţinut vineri prima poziţie pe grila de start a Cursei de 24 de ore de la Daytona după ce a fost cronometrat cu 1:40.553. Pilotul echipei Chip Ganassi Racing, care concurează în clasa DP, s-a aflat la volanul unui prototip Riley-BMW şi va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de coechipierul său Scott Dixon.

În vârstă de 52 de ani, Pruett este unul dintre cei mai experimentaţi piloţi americani, având în palmares inclusiv patru victorii în această cursă în 1994, 2007, 2008 şi 2011.

Din echipajul său mai face parte şi columbianul Juan Pablo Montoya, care a obţinut şapte victorii în Formula 1 pe vremea când concura pentru Williams şi McLaren.

CLASA GT, SUB DOMINAŢIE PORSCHE

La clasa GT, Porsche a dominat autoritar calificările şi a obţinut primele patru poziţii ale grilei de start. Cel mai rapid a fost Nick Tandy, cronometrat cu 1:47.631 la volanul unui Porsche 911 GT3 Cup, iar acesta va fi urmat de Andy Lally, Sean Edwards şi Patrick Long.

Ferrari a obţinut doar locul cinci în calificări prin Alessandro Balzan, în timp ce Audi s-a mulţumit cu locul şase prin Filipe Albuquerque.

CE ESTE CURSA DE 24 DE ORE DE LA DAYTONA?

Cursa de 24 de ore de la Daytona este a doua cursă de anduranţă a anului după cea din Dubai şi se desfăşoară pe circuitul Daytona International Speedway din Florida.

Cu o lungime de 5.73 km, circuitul include o bună parte din clasicul circuit oval din competiţia NASCAR, dar şi o porţiune virajată de interior.

Urmareste Automarket
Principala clasă din Cursa de 24 de ore de la Daytona este Daytona Prototypes (DP), acolo unde producători precum Riley, Dallara sau Lola furnizează prototipuri pentru echipe motorizate de Pontiac, Lexus, Ford, BMW şi Porsche.

La clasa GT participă maşini asemănătoare cu cele întâlnite în clasa GT3 din cursele europene, printre modelele de referinţă numărându-se Porsche 911, BMW M3, Ferrari 458 Italia, Audi R8 sau Mazda RX8.

Ediţia din acest an va marca şi debutul clasei GX, la care vor participa maşini de serie modificate care se nu încadrează la clasa GT.

Cursa de 24 de ore de la Daytona va începe sâmbătă, 26 ianuarie, la ora 22:30 (ora României) şi se va încheia a doua zi la aceeaşi oră. În România, Cursa de 24 de ore de la Daytona va putea fi urmărită pe postul de televiziune Motors TV, transmisiunea urmând să înceapă de la ora 22:00.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru