Şeful Alfa Romeo: "Sunt convins că putem tripla vânzările în următorii trei ani"

de Sebastian Toma
Marti, 09.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şeful Alfa Romeo, Louis-Carl Vignon, este convins că poate atinge şi chiar depăşi aşteptările de vânzări setate de Sergio Marchionne.

Esential 55.000 de euro va fi preţul de pornire al lui Alfa Romeo 4C pe piaţa din Europa.
Alfa Romeo va trebui să-şi tripleze vânzările în următorii trei ani, dictează Sergio Marchionne, dar şeful mărcii italiene, Louis-Carl Vignon, spune că marca este capabilă nu numai de atingerea noilor obiective, ci şi de potenţiala depăşire a acestora, informează Automotive News. Louis-Carl Vignon consideră că noile modele din gama Alfa Romeo vor ajuta la triplarea vânzărilor la nivel global, iar întoarcerea pe piaţa din Statele Unite ale Americii este un alt punct important pe agenda Alfa Romeo. În timp ce produse precum 4C vor atrage clienţii care tânjesc după latura emoţională a mărcii, grosul vânzărilor va fi realizat de gamele Giulietta, MiTo şi de viitoarele modele pregătite de italieni, printre care se numără un SUV şi o berlină.

”Actuala noastră acoperire a segmentelor şi amprenta noastră geografică acoperă aproximativ cinci procente de pe glob.

Până în 2016, vreau ca oferta Alfa Romeo să acopere 32% din piaţa globală.”, a declarat şeful mărcii italiene, Louis-Carl Vignon. Soluţia la această problemă este lansarea de noi modele, care să abordeze segmente populare şi nişe noi, alături de introducerea mărcii Alfa Romeo pe mai multe pieţe importante. Fără îndeplinirea acestor puncte, marca italiană ar avea în faţă o luptă cu morile de vânt. Ofensiva de modele noi a celor de la Alfa Romeo se bazează pe Giulietta, MiTo şi încă trei modele noi, dintre care unul este un SUV de segment D, iar altul este o decapotabilă.

Întoarcerea mărcii Alfa Romeo pe piaţa din SUA va fi marcată de lansarea lui 4C, prezentată la Salonul Auto de la Geneva. Primele 1.000 de unităţi ale acestui model vor fi disponibile în cadrul unei serii speciale, care va avea inserţii din fibră de carbon la nivelul blocurilor optice şi al spoilerului spate, iar aceste ediţii speciale vor costa aproximativ 60.000 de euro pe piaţa din Europa.

Ulterior, versiunea standard al lui Alfa Romeo 4C va pleca de la aproximativ 55.000 de euro pe Bătrânul Continent. Italienii vor să construiască în jur de 700 de unităţi 4C pe an, iar livările modelului vor debuta în luna septembrie pentru piaţa europeană. Până la finele anului viitor, Alfa Romeo va lansa o versiune targa a modelului 4C, care va avea un platfon demontabil din fibră de carbon. Cele două versiuni ale lui Alfa Romeo 4C sunt aşteptate să se vândă în peste 26.000 de exemplare de-a lungul celor şapte ani de viaţă programaţi de constructorul italian.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • -Rolf-
    Si eu as vrea sa castig la loto un milion de Euro dar pentru aia trebuie sa joc, asa si cei de la Alfa Romeo, in primul rand daca vor sa-si tripleze vanzarile trebuie sa "joace" pe piata cu mai multe modele.
    Sunt curios cand vor lansa pe piata noua Giulia ca deja de o mie de ani tot promit sa o lanseze, plus SUV-ul ala minune cu care se lauda ca va rupe tot.
    Daca se grabesc ca si pana acum sigur noile modele vor fi cu cele patru cercuri pe bot.
    14 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru