Și Alfa Romeo o ia pe drumul electrificării. Din 2027, italienii vor lansa numai vehicule electrice

de Alexandru Monenciu
Joi, 07.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Alfa Romeo a vorbit recent despre planurile de viitor ale companiei italiene. Până în 2026, Alfa Romeo va lansa câte un model în fiecare an, iar din 2027 toate lansările vor fi reprezentate de vehicule electrice.

Alfa Romeo nu mai este de mult brand-ul care era o dată. Dar italienii au toată motivația de a reveni acolo unde le este locul, ajutați, desigur, de grupul-mamă Stellantis. Acum, șeful Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, a vorbit despre planurile de viitor ale companiei pe care o conduce.

Așadar, până în 2026, Alfa Romeo va lansa în fiecare an câte un model nou. Primul dintre acestea va fi SUV-ul Tonale, care inițial trebuia să debuteze până la finalul acestui an. Lansarea a fost amânată pentru luna martie a anului viitor după ce șeful companiei a fost nemulțumit de performanțele sistemului plug-in hybrid.

Restul modelelor sunt necunoscute. Zvonurile vorbesc, însă, despre posibilitatea lansării unui crossover de dimensiuni subcompacte.

Totodată, Imparato a dezvăluit că toate modelele lansate începând cu anul 2027 vor fi cu zero emisii.

via Automotive News (înreg.)

Comentarii (10)

  • inexorabil
    Nu “o ia”, ci i se ordonă s-o ia.

    e(co)-păgânizarea bravei industriei auto de odinioară capătă amploare pe zi ce trece…

    Regret, Kiro, am zis deunăzi că mă voi domoli, dar nu-mi îngăduie conştiinţa! Să ştie şi demonii că planeta asta nu-i sat fără câini…
    21 10
  • Dar in 2089? Ce-o sa faca Alfa Romeo in 2089?
    21 2
  • Electrice 100%, sau doar electrificate? Oricum ar fi, să ținem minte acest deceniu. Va fi cel în care se va semna certificatul de deces al motoarelor cu motorină. La mașinile noi, desigur. Restul vor fi hibride în diverse procentaje și electrice (unele chiar cu hidrogen). Se va merge cu dieselul precum cu trenulețul cu aburi pe valea Vaserului, așa de curiozitate și de distracție.
    10 14
  • Edikkk
    Alfa Romeo fac, făceau maşini foarte frumoase.

    Revenirea lor, ca electrificate mi se pare o măsură extraordinară.

    O să aibă succes mare.
    5 22
  • mircea badea
    de ce peste 5 ani si nu la anul?

    si cam ce numar vor produce, la fel, la jumate...?
    3 11
  • Frate @inexo (mă adresez așa ca să fie și mai convinși unii că suntem din aceeași sectă), cred că și e-isteria asta subită, și Edikkktatorul nostru anagramat :-) cu ștecher și-n cap trebuie totuși tratate mai cu blândețe.

    Fiindcă f. curând își vor atinge natural cumva limitele creșterii, pompate oricum forțat.
    Criza energetică de-acum, atent regizată sau nu (cred :-)), se va acutiza deci și mai abitir nu la ștecheruiala a 10% din parcul auto mondial (apud Mate Rimac & Co) ci mult mai devreme.

    Eco-tartorii nu vor renunța însă la ICE-interdicții, scopul final previzibil fiind reducerea mobilității globale (turism inclus), spre cvasi-anulare.
    Știu, pot fi privit ca autor de SF-uri distopice, dar mai vorbim peste 7-8 ani -- maximum.
    Dac-om mai avea voie...
    26 5
  • inexorabil
    Kiro, resursele…Fiarei par (chiar dacă nu sunt) inepuizabile. L-ar copleşi pe orice om obişnuit…

    Din rahat (recte din fostul staroste al îngerilor) nu mai faci bici, başca să şi pocnească. Asta e!

    Altfel, am încercat să intru la SAB fără “certificat de vaccinare”, dar nu s-a putut sub nicio formă (cel mai probabil, voi rămâne cu amintirea ultimei ediţii…libere – 2019). Am recepţionat cu milă privirea tâmpă a sclavilor executanţi. Ei cică nu-şi fac decât datoria. Mă tem însă că această (auto)justificare “impecabilă” nu va rezista deloc la cumplita JdA…Fiindcă – magnum argumentum – singura datorie a oricărui pământean nu se cade a fi decât una singură: Adevărul (veşnic Viu!). Mai presus de orice lege omenească.
    13 5
  • Edikkk
    @inexo dacă dvs nu aţi intrat, înseamnă că nu ne-am intersectat.

    Triplu vaccinat faţă de zero vaccinat, au drumurile diferite

    dar cu dedicaţie (în sensul plăcut, nu sunt rău)

    https://youtu.be/xOViY6EEUF4
    5 12
  • curentatu
    Triplu-înțepat Edică? Ai deci 12 ani, ne-am mai liniștit dar tu nu te liniști că vrei-nu vrei o să fii sextuplu ș.a.m.d. până te rezolvă.

    Dinspre Alfa lu Romeo în schimb nicio speranță din țara lui Mattarella il presidente mafioso, care sifonează deja dume despre lockdownuri climatice.
    Ordin venit sigur tot pe Drumul Mătăsii așa că învățatul ideogramelor poate fi o idee bună.
    9 1
  • titlul corect
    era ca alfa si-o ia pe drumul electrificarii.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru