Skoda a produs 750.000 de exemplare Kodiaq

de Alexandru Monenciu
Vineri, 11.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul ceh de automobile a atins câteva borne importante. Printre acestea, 750.000 de exemplare Kodiaq produse în 6 ani și 4 milioane de motoare EA211 la uzina din Mlada Boleslav.

Skoda a intrat în segmentul SUV-urilor în 2016, odată cu lansarea lui Kodiaq.

Acum, la 6 ani distanță, constructorul din Mlada Boleslav anunță că a produs exemplarul Kodiaq cu numărul 750.000. Acesta a părăsit linia de asamblare a uzinei din Kvasiny. Tot aici sunt asamblate modele ca Superb și Karoq.

Totodată, Skoda a asamblat 4 milioane de motoare EA211 la uzina din Mlada Boleslav. Acest propulsor a intrat în producție în 2012 și este disponibil în variante de 1.0 litri MPI, 1.0 litri MPI EVO, 1.0 TSI, 1.0 TSI EVO, 1.6 MPI și 1.4 TSI. Ultimele două au patru cilindri, iar celelalte 3 cilindri.

Nu în ultimul rând, constructorul ceh a produs 15 milioane de transmisii (manuale și automate), la aceeași uzină din Mlada Boleslav.

via Skoda

Comentarii (3)

  • Anonim
    Eu am preferat un Seat Tarraco . Din punctul meu de vedere este mai echilibrat ca design exterior, interior . Are o directie mai ferma Tarraco in Kodiaq am simtit senzatia de barca la drive test. Pretul de achizitie a fost mai bun dotari mai multe in bani mai putini plus Tarraco este produs in Germania la Wolfsburg . Din pacate Tarraco nu a beneficiat de atata reclama ca si Kodiaq si este vandut mult mai prost in conditiile in care masinile sunt similare 80 % . Dar desigur fiecare are gustul lui si pe banii proprii fiecare decide ce este mai bine pentru el .
    8 3
  • Bine punctat Anonim… din păcate pentru Seat, Skoda are o foarte mare popularitate si asta contează mult. Am încercat fără succes sa schim pararea unui prieten in vara exact pe achiziția de care menționezi… a mers pe Skoda. Apreciez la Skoda variantele Scout mai ales la Octavia… pentru mine mașina ideală când vreau să țin cont de preț.
    7 0
  • Mircea Badea
    suv..masina de cocalar care uraste condusul...
    3 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru