Skoda a vândut un milion de mașini în 2020: creșteri considerabile pentru Kamiq și Scala

de Paul Cosma
Marti, 12.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Vânzările Skoda au depășit borna de un milion de unități în 2020, pentru al șaptelea an la rând, în ciuda unei scăderi de 19% față de 2019. Cele mai performante modele din gamă au fost Kamiq și Scala, în timp ce liderul Octavia a pierdut teren.

Puțin peste un milion de clienți au ales să cumpere un model Skoda în 2020, iar constructorul din Mlada Boleslav se declară mulțumit de acest “mare succes”, pe fondul unui an dificil marcat de pandemie. 

După aproape 40 de zile în care producția a fost oprită, iar vânzările suspendate pe mai multe piețe, Skoda a reușit, totuși, să depășească din nou borna de un milion de vehicule vândute, pentru al șaptelea an consecutiv. 

Încă o veste bună pentru cehi este creșterea cotei de piață în Europa la 5.4%, după o a doua jumătate de an mult mai bună decât prima.

La nivel global, cele mai multe exemplare Skoda au fost vândute în Vestul Europei, cu 434.500 de unități din total. 

Cel mai căutat model Skoda a fost, din nou, Octavia, cu 257.400 de mașini comercializate, în scădere cu 29% față de 2019. Însă cele mai performante modele din gamă și singurele cu creșteri ale vânzărilor au fost Kamiq (128.500, +99%) și Scala (63.200, +61.7%). 

Via Skoda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru