Skoda aniversează 120 de ani în motorsport cu modelul de stradă Fabia Rally2 Evo Edition 120

de Lestyan Bela
Luni, 15.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda lansează modelul aniversar Fabia Rally2 Evo Edition 120, o variantă îmbunătățită a mașinii de raliu dezvoltată de Skoda Motorsport. Este deja disponibilă pentru public și producția a fost limitată la doar 12 exemplare.

Divizia Skoda Motorsport a dezvoltat o ediție specială a mașinii de raliu de anul acesta. Modelul aniversar prezintă îmbunătățirile aduse modelului 2021 Fabia Rally2 Evo, dar oferă echipament în completare, util pe o mașină de stradă: rucsace pentru sticle de apă, recipiente pentru fluidele de rezervă ale mașinii (ulei, lichid de frână) și o placă inscripționată cu numărul de producție. Instrumentarul de bord se deschide cu un mesaj unic de întâmpinare,

Bineînțeles, elementele specifice unei Skode pregătite pentru raliu nu lipsesc. Grafica exterioară specială, jantele de magneziu verzi și luminile adiționale LED oferă un aspect distinctiv modelului Fabia care vine chiar și cu o trusă de unelte și piese de rezervă.

Clienții care cumpără această ediție specială primesc și o replică a mașinii sub forma unei machete la scara 1:18.

Directorul Skoda Motorsport, Michal Hrabanek, susține că "Skoda Fabia Rally2 Evo Edition 120 este o variantă all-inclusive a mașinii de raliu pentru sezonul 2021" și nu reprezintă doar o îmbunătățire adusă modelului renumit în campionat. "Este și un veritabil exemplar de colecție."

Când vine vorba de modificările aduse adevăratei mașini de raliu pentru sezonul 2021, acestea includ un intercooler îmbunătățit, o galerie de evacuare optimizată și modificări  aduse calculatorului pentru un amestec mai eficient de carburant.

Astfel, puterea a crescut până la 287 de cai, fapt influențat și de calitatea combustibilului.

Mai mult, amortizoarele au fost recalibrate pentru a îmbunătăți aderența pe toate suprafețele, puntea spate a fost ranforsată și frânele au primit un nou dispozitiv pentru răcire. Butoanele de pe volan se află acum într-o nouă organizare și punctul de ridicare pentru cric a fost redesenat pentru a spori confortul echipei.

Clienții au posibilitatea de a-și configura mașina și cu alte opțiuni, cum ar fi rapoarte mai lungi pentru cutia de viteze, perfecte pentru competițiile cu porțiuni de viteză, unde mașina poate atinge 202 km/h.

Via: carscoops.com

Comentarii (1)

  • ptiu bata-va sa va bata ce m-ati mai speriat, am crezut ca lansati noua fabia RS
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru