Skoda Kodiaq facelift: parte frontală restilizată și motor pe benzină pentru Kodiaq RS

de Alexandru Monenciu
Marti, 13.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul ceh de automobile a publicat primele informații și imagini cu noul Kodiaq facelift. Pachetul de îmbunătățiri include o parte frontală redesenată, iar versiunea Kodiaq RS vine echipat cu un motor de 2.0 litri, pe benzină.

Skoda a decis să intre în segmentul SUV-urilor în 2016, odată cu lansarea modelului Kodiaq. Acesta s-a dovedit a fi un pariu câștigător pentru constructorul din Mlada Boleslav, având în vedere că până în prezent au fost produse mai mult de 600.000 de exemplare.

Acum, după o lungă campanie de promovare, Skoda a publicat primele informații și imagini cu facelift-ul primit de Kodiaq.

PARTE FRONTALĂ RESTILIZATĂ

Din punct de vedere estetic, Kodiaq facelift s-a aliniat la actualul limbaj de design propus de Skoda. Partea frontală a fost restilizată ușor, farurile LED sunt standard, iar clienții pot opta și pentru jante cu diametrul de 20 de inch. Pentru prima dată, Kodiaq poate fi comandat cu faruri full LED Matrix, incluse pe lista cu dotări opționale.

Totodată, spoilerele au fost și ele revizuite, iar cehii susțin că aerodinamica mașinii a fost îmbunătățită.

Nivelurile de echipare Active, Ambition și Style propun detalii exterioare cu efect de aluminiu, pentru un plus de robustețe, iar versiunea Kodiaq RS a primit o bară față nouă.

SCAUNE ERGONOMICE NOI

Pentru interiorul care poate găzdui până la șapte pasageri, producătorul ceh a pregătit o serie de benzi decorative noi, cusături contrastante, funcții extinse pentru iluminarea ambientală și scaune ergonomice, îmbrăcate în piele, ajustabile electric, încălzite, ventilate și cu funcție de masaj.

Noile scaune sunt opționale pentru nivelurile de echipare Ambition și Style.

Sistemul audio Canton oferă acum 10 incinte (oferea 8 înainte) pentru un sunet și mai calitativ.

Tehnologia Virtual Cockpit, cu display de 10.25 inch, este opțională pentru majoritatea nivelurilor de echipare, dar clienții care optează pentru versiunea Kodiaq RS o primesc standard. Lista cu sisteme de asisntență include acum o versiune îmbunătățită a sistemului Crew Protect Assist.

MOTOR TSI CU 245 CP PENTRU KODIAQ RS

Skoda Kodiaq facelift poate fi echipat cu motorul pe benzină de 1.5 litri, capabil de 150 CP, sau cu unitatea de 2.0 litri care dezvoltă 190 de cai putere. Amatorii propulsoarelor diesel au la dispoziție agregatul de 2.0 litri TDI cu 150 sau 200 de cai putere.

Agregatul de 1.5 litri este singurul oferit cu transmisie manuală și tracțiune față. Tracțiunea integrală este standard pentru versiunile de 190, 200 și 245 CP.

Versiunea Kodiaq RS a primit un propulsor de 2.0 litri TSI, astfel că cel de la volan are acum la dispoziție 245 de cai putere (cu 5 mai mult decât actualul motor biturbo diesel).

Skoda susține că unitatea este cu 60 de kilograme mai ușoară decât TDI-ul și vine în compania unei transmisii automate DSG cu șapte rapoarte.

Skoda Kodiaq facelift va fi disponibil începând cu luna iulie a acestui an.

via Skoda

Comentarii (7)

  • Elton John&Boy George
    Ne-am saturat de facelift-uri. Pe cand o sa vedem si un butt lift facut cu gust?
    15 4
  • Aceiasi maneta oribila la schimbator dsg. Parerea mea este ca era nevoie de un model nou, plansa de bord copie dupa octavia.
    12 4
  • ACE - Craiova
    Pacat ca nu au introdus si varianta de motorizare PHEV (aidoma SKODA Octavia) - cred ca reuseau sa obtina cca. 50 km autonomie pur electrica.

    Vor face acest lucru la Karoq facelift?!
    5 6
  • Anonim
    PHEV este pe Seat Tarraco practic aceias masina care din punctul meu de vedere arata mai bine si care a primit un facelift mai mare decat Kodiaq . Si care are preturi mai bune de achizitie dealerii Seat sunt mai darnici la disconturi .
    11 3
  • Aceasta masina arata ca un strut , o camila sau un gandac speriat.....
    8 4
  • @Anonim - cam cat ajunge seatul dupa discount , sa-mi fac si eu o idee. Ms
    4 1
  • Anonim
    @ aproximativ 32-33 de mii de euro cu toate reducerile si programul rabla varianta cu mai multe dotari fata de Kodiaq
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru