Skoda Motorsport a pregătit noutăți pentru modelul Fabia Evo Rally2: îmbunătățiri pentru motorul turbo de 1.6 litri și pentru cutia de viteze

de Cornel Șocariciu
Luni, 21.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din 4 ianuarie 2021, Skoda va oferi un pachet de îmbunătățiri pentru Fabia Evo Rally2. Modelul destinat raliurilor va fi echipat cu un software nou pentru controlul motorului, cu un intercooler modificat și cu o transmisie îmbunătățită.

Divizia Skoda Motorsport a anunțat că modelul Fabia Evo de Rally2 (fosta categorie R5) va primi în scurt timp o serie de modificări. Conform reprezentanților constructorului ceh, toate aceste noutăți pregătite vor fi disponibile începând cu 4 ianuarie 2021.

Pachetul include un nou software pentru gestionarea motorului turbo de 1.6 litri, un intercooler îmbunătățit și un sistem de evacuare modificat. În urma acestor noutăți, propulsorul va livra până la 291 de cai putere (+3 CP față de vechea versiunea) în funcție de carburantul utilizat.

De asemenea, Skoda Motorsport spune că a pregătit și o transmisie specială, dezvoltată pentru acele raliuri în care vitezele de top sunt importante. Cu noua cutie, Fabia Evo Rally2 va avea o viteză de top de 202 km/h (+15 km/h).

În același timp, inginerii Skoda au pregătit un sistem pentru răcirea frânelor de pe puntea spate care poate fi utilizat și în timpul etapelor de macadam, o protecție nouă pentru diferențialul spate și un cadru mai rigid, tot pentru puntea spate.

Totodată, reprezentanții Skoda spun că au integrat și un volan nou cu opt butoane pentru controlul anumitor sisteme.

În urma acestor modificări, producătorul ceh spune că Fabia Rally2 Evo oferă un comportament dinamic îmbunătățit, performanțe mai bune și fiabilitate sporită.

Noile componente dezvoltate pentru modelul de raliuri au fost testate de Skoda cu ajutorul piloților Kris Meeke, Andreas Mikkelsen, Jan Kopecky, Oliver Solberg, Pontus Tidemand și Emil Lindholm.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru