Skoda Octavia Laurin & Klement - un nou nivel de echipare de top

de Bogdan Mirică
Marti, 25.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a anunţat că va expune la Salonul de la Geneva o versiune de top a actualului Octavia. Modelul va fi oferit alături de nivelul de echipare Laurin & Klement, extrem de generos.

Urmareste Automarket
Skoda va dezvălui în cadrul Salonului Auto de la Geneva nivelul de echipare Laurin & Klement pentru actualul Octavia. Botezat în cinstea celor doi fondatori ai companiei auto cu acelaşi nume, înghiţită de Skoda în 1925, noul nivel de echipare este unul de top, oferind o serie de dotări importante.

Disponibil în viitor şi pe Octavia Kombi, versiunea Laurin & Klement va oferi clienţilor jante de 18 inch din aliaj, faruri bi-xenon cu lumini LED, precum şi stopuri cu aceeaşi tehnologie.

Interiorul vine cu un volan în patru spiţe, îmbrăcat în piele, cu un sistem audio Canton, tapiţerie din piele şi alcantara de culoare maro, precum şi mai multe decoraţiuni cromate.

Esential 184 de cai putere oferă cel mai potent diesel disponibil pe noul Skoda Octavia Laurin & Klement.
Noua versiune va putea fi comandată alături de motorul 1.8 TSI de 180 de cai putere sau împreună cu dieselul 2.0 TDI în versiunile de 150 şi 184 de cai putere. Dacă „benzinarul” de 1.8 litri şi dieselul de 150 de cai pot fi comandate opţional şi cu tranmsisie DSG şi cu una manuală, versiunea de 184 de cai putere va fi disponibilă doar alături de cutia cu dublu ambreiaj. Ea va fi dublată în această situaţie şi de un sistem de tracţiune integrală, oferit tot standard.

Alături de noua Octavia Laurin & Klement, Skoda va expune la Geneva şi versiunile Monte Carlo ale modelelor Citigo, Yeti şi Rapid Spaceback.

Ele vin după succesul reportat de Fabia Monte Carlo, model testat şi de noi în trecut.

Test drive: Skoda Fabia Monte Carlo – Iz de sărbătoare

Comentarii (11)

  • gun cometa
    Preturi pentru aceasta echipare? La naiba!
    15 1
  • vrei scodă la bani de audi?
    acum ai ocazia!
    38 10
  • corect...bravo,ca te-ai sacrificat tu altfel ,siner aveam eu de gand s-o fac.
    18 7
  • mda....vor aduce la Geneva o Octavia cu toate optionalele bifate din configurator si denumita pompos "nivelul de echipare Laurin & Klement". Generozitatea in dotari fiind insotita de un pret pe masura + un supliment de euroi pentru ca acum se plateste si exlusivitatea numelui. Ce bucurie!

    Singura "noutate" ar fi tractiunea integrala asezata pe sedan.

    Nu, multumesc.
    11 15
  • Dacia Plant
    Acest nivel de echipare are deja o traditie si este cunoscut in randul posesorilor de skode sh aduse din Germania. Adica doar de cunoscatori, ca multimea stie doar de Elegance.
    Este un lucru bun, dar ma deranjeaza ca nu ofera motorizarea de 184cp cu M6 si optional DSG. De exemplu mie mai mult imi placea Octavia 2 normala decat RS ca design.
    Partea negativa va fi pretul care va fi foarte mare, iar @MBZ a spus tot ce trebuia in 2 propozitii:
    -Vrei Skoda la pret de Audi ?
    -Acum e momentul. :))
    15 6
  • Treaba cu skoda la pret de audi o spun copiii de liceu care nu au habar ce-i aia masina sau necunoscatorii bagatori de seama. Stati voi linistiti.Porsche nu a crescut canibalizandu-se intern!
    16 9
  • Crystyann
    O sa iasa vreo 30.000 EUR 2.0TDI 4x4 si DSG ( Superb L&K la fel e pret de lista 33.000 incl TVA ) - poate vi se pare mult, dar costa la fel ca un AUDI A4 manual cu dotari mult mai putine... Dar in fine, obrazul fin si ceruletele mai multe cu cheltuiala se tin.
    10 0
  • Mai intai, ar fi de salutat nobletea gestului. Ce alta marca mai omagiaza in felul asta uzina pe care a inghitit-o? Nu-i mai putin adevarat faptul ca daca la istoria Skoda se adauga si cea a celor de la Laurin&Clement, cehii se pot mandri ca sunt printre primii 4 cei mai vechi producatori de masini din lume!

    Cu siguranta nu va fi la pret de Audi, pentru ca daca ar fi asa nu ar mai cumpara-o nimeni, iar pana acum politica de vanzari a celor de la VAG s-a dovedit impecabila. Cred ca cel mult va rivaliza cu un Golf cu aceleasi dotari sau cu un Passat mai slab echipat.

    Ceea ce carcotasii nu vor sa recunoasca este faptul ca actuala Octavia are deja materiale demne de o clasa superioara.

    Mie mi se pare ca Skoda a evoluat extrem de frumos de-a lungul istoriei sale si am tot respectul pentru marca asta. Sa nu uitam ca in urma cu cativa ani, s-a pus problema transformarii ei intr-ul low-cost. Acest lucru nu s-a intamplat si povestea inceputa in 1925 la Mlada Boreslav, merge mai departe!
    14 0
  • Scrooge
    tot felul de copii care nu au vazut 5000 de euro cash in viata lor comenteaza ca aceasta Skoda va fi la pret cu Audi. Pai ca dimensiuni Octavia actuala e similara cu A4. Sa ia A4 nou cu dotarile L&K si sa compare preturile. Cred ca vor observa o diferenta cam de 15.000 de euro. Cand reper pentru tine sunt preturile de pe Autovit normal ca nu vezi mai mult.
    15 3
  • grupul vw, pe langa masini face si afaceri.bravo lor
    9 0
  • Andrei
    Prefer Skoda noua decat Audi la mana a 2-a!
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru