Skoda Octavia, primele imagini fără camuflaj

de Sebastian Toma
Marti, 04.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generaţie a lui Octavia a fost deconspirată în timpul filmării unui spot publicitar. Cehii de la AutoForum au publicat primele imagini clare ale lui Octavia fără camuflaj.

Cehii de la AutoForum au obţinut primele imagini spion ale noii generaţii Skoda Octavia. Modelul urma să fie dezvelit în curând, iar cehii au început deja o campanie de teasing, prezentând până acum partea superioară a portierei spate şi stopul stâng. În raport cu modelul actual, noul Octavia prezintă un design diferit şi dimensiuni mai generoase, menite să diferenţieze modelul de noul Rapid, cealaltă compactă a constructorului din Mlada Boleslav.

Noua generaţie a lui Skoda Octavia este aşteptată să debuteze la finele lunii curente. Modelul aminteşte atât de Volkswagen Jetta, cât şi de vechiul Audi A6, preluând trăsături de design de la ambele modele, pe lângă elementele pe care le împarte cu Rapid. Responsabil de design-ul noii Octavia este Jozef Kaban, şeful de design al mărcii Skoda şi omul care a lucrat la aspectul lui Bugatti Veyron. Încă de la început, Kaban a dorit ca noua generaţie a lui Octavia să păstreze valorile care au consacrat-o, pentru a se asigura că va păstra baza de clienţi a acestui model şi că va reuşi să atragă un public nou printr-un design mai modern, fără schimbări dramatice.

A treia generaţie a lui Octavia va adopta platforma MQB a concernului Volkswagen, fiind al patrulea model al concernului care preia noua arhitectură.

Noua platformă îi permite lui Octavia să crească în dimensiuni, mutare obligatorie odată cu apariţia lui Rapid, alături de disponibilitatea unei game de motorizări noi, preluată de la Golf. Noua încadrare a lui Octavia va duce la creşterea preţului, spun unele surse din cadrul mărcii, dar modelul va veni şi cu materiale de calitate superioară.

Via Autoforum.cz

Comentarii (11)

  • hmmm...parca are ceva din BMW.....ceva....nu stiu :)
    9 17
  • Coltzurile grilei si sigla o mai imparte putin la mijloc...
    8 9
  • vali86
    e modelul anterior de passat....
    8 18
  • Alex Radoi
    O alta intruchipare a "noului Passat", mi se pare (mai ales ca spun ei ca a crescut in dimensiuni).
    18 8
  • frumos, un retus realist pentru o masina serioasa
    21 12
  • marchi
    O cutie foarte frumoasa.
    7 13
  • Florin
    Daca nu o lanseaza la 30000 Euro, degeaba !
    15 9
  • Decebal
    Sa iti cumperi asa ceva pentru mizeriile de drumuri de la noi e ca si cum iti bati joc de banii tai.Aici mai mult de Logan si dastea ieftine nu merita!
    11 3
  • @Florin:
    corect, daca e sub 30 000 nici nu ma gandesc sa o iau ...
    9 12
  • cata originalitate (un rapid putin lungit) si probabil cu vreo 3000 euro mai scump
    13 1
  • spatele pare ok , in schimb in fata arata ca un passat din 2000, cam uratica
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru