Skoda sărbătorește 25 de ani de la debutul primei generații Octavia

de Paul Cosma
Vineri, 03.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda celebrează astăzi un sfert de secol de la debutul producției primei generații moderne Octavia. Cel mai de succes model al cehilor a înregistrat peste 7 milioane de exemplare vândute până în prezent.

În data de 3 septembrie 1996, primul exemplar modern Skoda Octavia părăsea liniile de asamblare ale uzinei din Mlada Boleslav. Din acel moment a început și povestea celui mai popular model din gama cehilor, ajuns la patru generații. 

Numele “Octavia” a fost folosit inițial pentru producția unui model între 1959 și 1971, înainte ca Skoda să fie integrată în grupul Volkswagen. Octavia ("al optulea" în latină) a fost al optulea model lansat de Skoda după Al Doilea Război Mondial. 

Istoria modernă pentru Octavia a început în 1992, la circa un an de la intrarea Skoda în grupul VW. Prima generație modernă Skoda Octavia a fost construită pe o platformă VW, designul fiind semnat de Dirk van Braeckel și echipa sa. 

Între timp, constructorul ceh derula lucrările pentru construirea unei noi facilități de producție la Mlada Boleslav. După marea deschidere din 3 septembrie 1996, capacitatea de producție a fost mărită de la 90.000 la 350.000 de vehicule pe an. 

În 1996, Octavia punea la dispoziția clienților două motoare pe benzină (1.6 și 1.8 litri) și unul diesel 1.9 TDI.

Octavia break a debutat în martie 1998, în timp ce versiunea cu tracțiune integrală a fost introdusă în 1999. 

Până în noiembrie 2010, Skoda produsese peste 1.4 milioane de exemplare din prima generație Octavia. O a doua generație a ajuns la clienți între 2004 și 2013. Între 2012 și 2020, Skoda a produs a treia generație Octavia. În noiembrie 2019, cehii au prezentat a patra și actuala generație a modelului lor. 

Via Skoda

Comentarii (1)

  • LUCCI LUCIANO
    Respect, Skoda ! Se pare ca toata lumea este fascinata de joagar si au uitat sa dea Octaviei...
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru