Skoda Slavia: cum arată versiunea Spider pentru Scala în viziunea studenților de la Academia Skoda

de Daniel Popescu, Foto: Skoda
Marti, 21.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat primele imagini cu Slavia, o versiune Spider dezvoltată de studenții de la Academia Skoda pe baza hatchback-ului Scala.

Studenții de la Academia Skoda au prezentat marți primele imagini cu cel mai recent exercițiu de design, ca parte a proiectului prin care tinerii designeri lucrează împreună cu reprezentanții constructorului ceh pentru a-și dezvolta abilitățile.

Skoda Slavia este o versiune Spider care a fost dezvoltată pe baza noului model Scala. Hatchback-ul cu 5 uși a fost transformat acum într-o versiune Spider cu numai două locuri, iar producătorul susține că designul este inspirat puternic și de la sportiva 1100 OHC dezvoltată în 1957.

De asemenea, studenții au operat mici schimbări vizuale la nivelul pragurilor față și spate, dar și la farurile LED. Pentru un efect vizual și mai bun, modelul realizat de studenții cehi utilizează pneuri cu jante de 20 inch împrumutate de la Skoda Kodiaq RS.

Între timp, la interior, Skoda a implementat un sistem de sunet de 320 W care beneficiază și de aportul unui subwoofer de 2.250 W.

Evident, designerii nu au intervenit asupra motorului, întrucât vorbim despre un motor pe benzină de 1.5 litri care generează 150 de cai putere și care este acompaniat de o cutie de viteze automată DSG cu 7 trepte.

Totuși, cehii menționează o serie de modificări la sistemul de evacuare, fără să ofere detalii despre impactul asupra performanțelor.

Skoda Slavia devine al șaptelea model realizat de studenții de la Academia constructorului și va rămâne doar un exercițiu de design, fără intenția de a fi transformat într-un model de serie.

De la lansarea acestui program în 2014, designerii Skoda au mai dezvoltat Citijet (concept decapotabil dezvoltat pe baza modelului de oraș Citigo), Funstar (pick-up pentru Fabia), Atero (bazat pe Rapid Spaceback), Element (bazat pe Citigo), Sunroq (bazat pe Karoq), și Muntiaq (pick-up pentru Kodiaq).

Via Skoda

Comentarii (3)

  • Interesant conceptul,pacat de partea tehnica,faci un spider de doua locuri dar nu ii pui motorul central ci il lasi tot in fata. Cel mai frumos concept de la Skoda ramane din punctul meu de vedere cel din 2002,Skoda Tudor.
    8 3
  • @Tatra
    E exercitiu de design, prietene, ce n-ai receptionat de 15 de ani incoace?

    Nu ii pune nimeni sa faca inginerie si sa regandeasca sasiu, solutii motorizare si amplasare motor. An de an aceeasi ciroba reincalzita: cum taie si sudeaza studentii de la Academia Skoda.
    7 3
  • Studenții par a fi elevi
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru