Skoda: Trei modele cu zero emisii lansate până în 2026

de Alexandru Monenciu
Joi, 22.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul ceh de automobile și-a prezentat planurile de electrificare sub denumirea Next Level - Skoda Strategy 2030. Acesta includ lansarea a trei modele cu zero emisii până în 2026.

Odată cu prezentarea conceptului Vision GT, inspirat de clasicul 1100 OHC din 1957, Skoda a dezvăluit lumii întregi planurile sale pentru mobilitate sustenabilă sub denumirea Next Level - Skoda Strategy 2030.

Poate cel mai important aspect este lansarea a 3 modele noi, cu zero emisii, până în 2026. Constructorul din Mlada Boleslav nu a precizat care sunt acestea, dar cu siguranță vor fi produse pe arhitectura MEB al gigantului Volkswagen.

Până în 2030, Skoda intenționează ca mașinile electrice să reprezinte 70% din vânzările sale în Europa. Mai mult, vrea să reducă, cu peste 50%, emisiile de CO2 la nivel de flotă (comparativ cu anul 2020).

Această reducere nu se referă doar la modelele companiei, ci și la fabricile sale. Astfel, tot până la finalul acestui deceniu, Skoda susține că cele 3 uzine din Cehia vor fi neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Producătorul ceh, în colaborare cu Sko-Energo, construiește, de asemenea, un parc eolian în estul țării, la Moravice-Melc.

Nu în ultimul rând, Skoda va utiliza în modelele sale materiale reciclate, naturale sau reciclabile.

Deja se întâmplă acest lucru, dar ponderea lor va fi mult mai mare în viitor.

via Skoda

Comentarii (4)

  • Dragoș
    Eu cred ca viitoarele model vor fii bazate pe ID 3 ,probabil pe viitorul ID Aero
    2 3
  • O sa fie o problema pentru producătorii care au 100% portofoliu electric așa cum era de așteptat. Skoda va avea flexibilitatea de a schimba procentul de electrice in funcție de evoluția pieței… simply clever ;)
    4 3
  • Alexail
    Foarte bine ca lanseaza mai multe modele electrice ,dar si mai bine ar fi daca ai putea cumpara actualele modele din oferta, Enyak coupe e lansat de mai bine de jumatate de an, se poate comanda in toata Europa, mai putin Romania, dovada ca din nou tara noastra e considerata piata de neglijat, cu toate ca Skoda e una din cele mai cumparate masini de la noi din tara. Iar cand se va putea comanda in sfarsit, probabil la anul, daca nu mai apar si alte crize, timpul de livrare e cel putin un an, din cauza actualelor crize. Multumim Skoda ca urmeaza sa mai lansezi si alte modele electrificate, pe care probabil, tot doar in poze le vom putea vedea pentru cativa ani..
    2 0
  • La “doar” 58.000 de euro pentru o Skoda Enyaq… da, o sa fie coadă dacă deschid vânzările in România.
    Dacă vrei neaparat așa ceva cred ca se poate printr-un dealer din alta țara.
    Ca sa fiu cârcotaș pana la capăt titlul este puțin “forțat” si anume nu pot sa fie masini lansate pana in 2026…. O exprimare mai potrivită ar fi, planifică să lanseze. Si de ce 2026? Dacă Skoda vrea sa lanseze 2 modele electrice au nevoie de maxim 2 ani, dar se pare ca nu vor si revin la prețul pentru modelul menționat de tine. Nu exista piața mai mult de 15% pentru masini de peste 35.000 de euro indiferent ca sunt electrice, hibrid, diesel sau benzina…. indiferent!!! Dacă trecem de 50.000, deja coboram sub 10% piața. Aceste cote de piața nu se vor schimba de azi pe mâine si la cum merg lucrurile cel mai probabil din păcate, se vor schimba in rău… :(
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru