Stirling Moss- Medalie de Aur

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 11.12.2006
Stirling Moss, cel mai mare pilot de F1 care nu a castigat un titlu mondial, a primit “Medalia de Aur”, din partea FIA.
Legendarul pilot britanic de Formula 1 Stirling Moss a fost laureat de FIA cu Medalia de Aur pentru contributia adusa dezvoltarii motorsportului.

Stirling Moss este cunoscut drept cel mai mare pilot din istorie care nu a castigat niciodata un titlu de campion mondial de Formula 1. A concurat in motorsport din 1948 pana in 1962, a participat in 497 de curse si a castigat 194 dintre acestea, incluzand si 16 Grand Prix-uri de Formula 1.

Considerat cel mai mare pilot britanic, Moss nu a reusit sa castige titlu de campion mondial, dar a terminat de patru ori pe locul doi si de inca trei pe ultima treapta a podiumului. Retras in 1962 din Marele Circ, britanicul a continuat sa ramana aproape de lumea motorsportului in principal si de industria auto in general.

Presedintele FIA, Max Mosley, a declarat cu ocazia inmanarii acestei medalii: ”Sunt putini piloti in istoria motorsportului care sa merite acest premiu asa cum il merita Sir Stirling. Nu este remarcabil doar succesul lui la toate categoriile de curse la care a participat, dar si de contributia care a adus-o la promovarea si dezvoltarea motorsportului”.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru