STUDIU: Geaca de iarnă, un pericol real pentru copiii așezați în scaune auto speciale

de Bogdan Mirică
Joi, 17.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii au descoperit că, pe timp de iarnă, majoritatea părinților fac o greșeală care le-ar putea fi fatală copiilor, chiar dacă aceștia călătoresc într-un scaun special.

De câte ori v-ați așezat copilul în scaunul pentru mașină îmbrăcat cu geaca lui pufoasă, mai ales acum pe timp de iarnă? Este o greșeală pe care majoritatea părinților o fac, fără a ști că pun în pericol viața celor mici.

O organizație americană a emis un studiu care spune că prinderea copiilor îmbrăcați cu geci de iarnă în centurile scaunelor speciale este necorespunzătoare și poate duce la răniri grave în cazul unui accident.

Jurnaliștii televiziunii americane NBC au vrut să probeze acest lucru și au mers într-un centru specializat, unde au așezat manechinul unui copil în scaunul special auto pentru a vedea cum se comportă atunci când este îmbrăcat cu o geacă groasă. La o viteză de impact de 58 de km/h, manechinul aproape că a zburat din scaunul pentru copii.

Esential 46 de procente din copiii transportați cu mașina în SUA călătoresc în condiții nesigure.
Geaca pufoasă nu a permis strângerea corectă a centurilor, iar copilul a fost aproape smuls din poziția sa.
Renunțarea la geacă le permite părinților să strângă mai mult centura scaunului pentru copii. În cazul unui impact, acesta rămâne fixat foarte bine în scaun.

Potrivit unei statistici a organizațiilor pentru siguranță rutieră din Statele Unite, aproximativ 46% din copii călătoresc în condiții nesigure în mașină. Mare parte a acestui procent se datorează tocmai ajustării incorecte a centurilor de prindere.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru