Surpriza in Raliul Japoniei

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 29.10.2007
Mikko Hirvonen a castigat Raliul Japoniei, profitand de abandonurile principalilor favoriti: Gronholm si Loeb.

Finlandezul Mikko Hirvonen si-a trecut in cont cea de-a treia victorie de WRC din cariera, impunandu-se in fata lui Dani Sordo in Raliul Japonia.

Pilotul numarul doi de la Ford a reusit sa-si pastreze concentrarea in conditii vitrege de ploaie si aderenta scazuta, care i-au prins pe picior gresit pe ambii pretendenti la titlul din acest sezon: Marcus Gronholm si Sebastien Loeb.

Cu toate ca Gronholm a ajuns la parcul de service cu propriile forte, avariile suferite de masina sa la structura de securitate au facut imposibila continuarea raliului pentru liderul la zi al clasamentului general al pilotilor. Hirvonen a preluat conducerea raliului de la tanarul sau conational Jari-Matti Latvala, cel care a impus ritmul dupa primele speciale din ziua de vineri.

Ramas singurul reprezentant al echipei de uzina Ford in urma abandonului timpuriu al lui Gronholm, Hirvonen s-a trezit cu un avans substantial in fruntea raliului dupa ce Loeb si Latvala au iesit din concurs inca de sambata dimineata.

In ultima zi de concurs, drumurile au inceput sa se usuce, insa suprafata de rulare a continuat sa fie foarte dificila.

Dupa ce a incercat sa-l preseze pe Hirvonen, Sordo s-a resemnat cu locul secund, iar Henning Solberg cu ultima treapta a podiumului.

In clasamentul general continua sa conduca Marcus Gronholm cu 104 puncte, urmat de Sebastien Loeb cu 100 de puncte, inainte de ultimele doua etape ale sezonului care se vor disputa in Irlanda si Marea Britanie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru