Toate modelele Aston Martin de stradă vor avea motoare electrificate până în 2030

de Alexandru Monenciu
Marti, 16.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Britanicii de la Aston Martin intenționează ca până în 2030 toate modelele de stradă să fie echipate cu propulsoare electrificate. Anunțul a fost făcut chiar de șeful companiei, Tobias Moers.

După Ferrari și Lamborghini, electrificarea i-a ajuns din urmă și pe britanicii de la Aston Martin. Până în 2030, constructorul britanic de automobile intenționează ca toate modelele de stradă să fie echipate cu un sistem de propulsie hibrid sau electric.

Singurele mașini din portofoliu care vor mai avea motoare convenționale vor fi cele dedicate circuitului. În prezent, acestea reprezintă 5% din producția Aston Martin.

Anunțurile au fost făcute chiar de șeful companiei, Tobias Moers, în raportul pe care l-a înaintat acționarilor.

"Întelegem că este imperativ pentru viitorul companiei să avem versiuni hibride și electrice pentru modelele noastre, iar parteneriatul pe care îl avem cu Mercedes-Benz AG este fundamental pentru planurile noastre," se arată în acest document.

În același raport au fost prezentate și noile modele pregătite de constructorul care tocmai s-a întors în Formula 1.

Spre finalul anului curent, Aston Martin pregătește o nouă variantă pentru DBX, cel mai probabil una echipată cu propulsor V6 hibrid.

Până în 2023, toate modelele cu motor amplasat în față, adică DBX, Vantage, DB11 și DBS Superleggera, vor primi un facelift.

Doi ani mai târziu britanicii ar urma să lanseze un SUV și un model sport cu zero emisii.

În ceea ce privește mult așteptatul Valkyrie, debutul oficial este programat pentru jumătatea acestui an. Pe lângă designul exterior transpus parcă din filmele SF, mașina este echipată cu un motor Cosworth V12 de 6.5 litri, aspirat natural, care, cu ajutorul unei unități electrice, dezvoltă 1.176 de cai putere și 900 Nm cuplu.

Producția exemplarelor de stradă este limitată la 150. Aston Martin va asambla și 25 de unități destinate exclusiv circuitului.

via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru