Touareg 2, service-car Dakar

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 21.12.2006
Noua generatie Touareg va asigura service-ul raliului Dakar. Cei 9000 de kilometri reprezinta ultimul test inainte de vanzarea primului exemplar in ianuarie.

Raliul Dakar va incepe in 17 zile si Volkswagen Touareg va participa atat la cursa cat si la asistenta tehnica.

 Daca la concurs vor participa cinci modele ale actualei editii Touareg, noua generatie Touareg va asigura service-ul. Aceasta va fi ultima incercare pentru noul model german inainte de lansarea sa pe piata.

Foarte similar cu modelul standard, noul Touareg va avea grija ca mecanicii, uneltele, piesele de schimb, corturile si proviziile sa fie mereu aproape de concurenti. Masinile din concurs vor fi insotite si de trei camioane de curse, sapte camioane service si trei Volkswagen T5 Transporters.

Modelele care asigura service-ul sunt putin diferite de modelul standard al noii generatii Touareg. Ambele sunt echipate cu acelasi motor TDI cu sase cilindri de 225 cai putere, cu filtru pentru particule. Si versiunea Dakar si cea standard sunt echipate cu transmisie integrala 4XMOTION. Touareg poate transporta pana la 3500 de kilograme de echipament.

Exista insa diferente in echipare pentru ca "Dakar extras" sunt indispensabile pentru service-ul pe care Touareg urmeaza sa-l asigure prin Spania, Maroc, Mauritania, Mali si Senegal.

Dakar Extras include: rezervoare mai mari, cauciucuri de teren, deflector de nisip, lonjeron de intarire a plafonului caroseriei, scaune sport, centuri pretensionate in 6 puncte, un sistem de navigatie special pentru conditii off-road, telefon prin satelit si un detector al locatiei in caz de urgenta.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru