Trabantul este din nou la mare căutare: un colecționar adună toate exemplarele folosite de trupa U2

de Bogdan Mirică
Marti, 06.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un colecționar a decis să adune într-o singură colecție toate exemplarele Trabant folosite de trupa U2 în turul lor din anii 1992 și 1993.

Cei mai mulți colecționari de mașini clasice caută exemplare rare, ale unor producători diferiți. Există însă și pasionați care își doresc mașinile unui singur producător sau dintr-o singură serie. Pasiunea pentru mașini clasice poate lua multe forme.

În cazul lui Tim Cunningham ia forma unor Trabant-uri, însă nu unele oarecare. Cunningham vânează toate exemplarele Trabant folosite de celebra trupă U2 în cadrul lansării turului Zoo TV. U2 a văzut în vechiul Trabant un simbol și o sursă de inspirație pentru celebrul album ”Achtung Baby”. Toată Germania de Est a scăpat de Trabant-uri atunci când Zidul Berlinului a căzut, iar țara a fost unificată.

Esential 40 de ani împlinește formația U2.
O mare parte din acele mașini au prins din nou viață în turul Zoo TV, desfășurat pe mai multe stadioane din lume între anii 1992 și 1993. Producătorii au renunțat la motor și la interior, preferând să picteze mașinile, să le agațe în aer, să le transforme în masă pentru DJ sau să le încarce cu lumini multicolore.
Aceste Trabant-uri au devenit celebre și acum pot valora mai mult, dacă Cunningham reușește să le adune într-o singură colecție.

Inițiativa se va dovedi cu atât mai nobilă cu cât formația U2 împlinește 40 de ani de la înființare. Cunningham are deja una dintre mașini în colecția sa și a aflat unde sunt depozitate o mare parte din mașinile folosite în turul din 1992. Prin urmare, colecția ar putea fi reîntregită foarte curând.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru