Tragedie in Dakar

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 09.01.2007
Un motociclist sud-african si-a pierdut viata astazi, in etapa a patra din Dakar, dupa un accident in desertul african.

Nici editia din acest an a Raliului Dakar nu a fost ferita de tragedii. Motociclistul sud-african Elmer Symons, care concura pentru KTM, a murit astazi in urma unui accident dupa ce a reusit sa parcurga doar 140 de kilometri in a patra etapa a competitiei euro-africane. Desi medicii au ajuns la locul accidentului dupa opt minute de la accident, acestia nu au putut face nimic pentru a-i salva viata lui Symons. Acesta se afla pe pozitia a 18-a la general dupa trei etape.

Nu se cunosc cauzele exacte ale accidentului sau ale mortii motociclistului sud-african. "Accidentul a avut loc intr-o sectiune semnalizata cu al doilea nivel de dificultate din trei maxim posibile. Era o zona in care existau valuri de nisip. Este vorba de un accident de cursa intr-o competitie off-road extrem de periculoasa", a declarat Etienne lavigne, directorul de cursa al Raliului Dakar.

Elmer Symons era stabilit din Statele Unite si a declarat inainte de raliu ca s-a antrenat intens pentru a face fata acestei competitii.

Fratele sau, Kingsley, era si el prezent in Africa in postura de mecanic al lui Elmer.

In ultimii trei ani si-au pierdut viata in deserturile africane patru concurenti. Daca in 2006 a murit un alt motociclist de la KTM, Andy Caldecott, in 2005 Dakarul a fost in doliu in doua zile consecutive dupa ce Jose Manuel Perez si Fabrizio Meoni au sfarsit tragic. 47 de piloti au murit in desertul african de la debutul acestei competitii, in 1979.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru