Trăim într-o lume a mașinilor plictisitoare: Albul este cea mai populară culoare din lume în 2016, jumătate din China fiind îndrăgostită de ea

de Bogdan Mirică
Vineri, 16.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui studiu recent, albul este cea mai populară culoare din lume și în anul 2016. Asta pentru că 57% dintre mașinile vândute în China au această culoare.

Dacă ați cumpărat o mașină nouă în 2016, intrați sub incidența acestui studiu întocmit de Axalta, privind cele mai populare culori folosite de industria auto la nivel global. Ca și în anii trecuți, albul este cea mai populară culoare.

În Europa, 27% dintre mașinile produse în 2016 au fost albe. Procentul este ușor mai mic decât media globală, care a atins pragul de 37%, cu 2% mai mult decât în 2015. Deci au fost produse mai multe mașini albe decât anul trecut.

Cu excepția pieței din India, toate regiunile principale ale mapamondului au urmat același trend. Recordul mașinilor albe a fost înregistrat pe piața din China, acolo unde 57% dintre mașini sunt comandate în această culoare.

La nivel global, în spatele culorii albe s-au aflat negrul cu 18% și gri-ul cu 11%. Podiumul arată la fel ca în urmă cu un an. Semn că eforturile producătorilor auto de a lansa fiecare model cu o culoare nouă nu prea dă roade.

Urmareste Automarket
Dacă ne uităm la analiza pe segmente, vedem că în clasa premium cea mai aleasă culoare este negrul, acesta fiind în continuare expresia supremă a luxului.

Culorile sobre continuă să domine mașinile noi pentru că noii clienți nu riscă deprecierea automobilelor la revânzare cu o culoare greu de digerat de marea masă.

Prin urmare, culoarea caroseriei continuă să fie destul de importantă pentru cumpărători, chiar dacă unii mai curajoși aleg roșu sau albastru, nuanțe cu o cotă de piață de 6% la nivel global.

via Largus

Comentarii (15)

  • Nu as cumpara masina alba nici picat cu ceara !
    18 28
  • Nu doar culoarea e plictisitoare ci si designul....
    11 16
  • Dragi comentatori, daca nu o bagati p-aia cu "ca decat culoarea gri e cea mai buna ca nu se vede prafu' ", optiune tipica masinilor de bucuresti, tot degeaba.
    13 4
  • albul este cea mai vanduta culoare pentru ca este oferita gratis de producatori. la fel si negru pe unele marci.
    18 5
  • arogantul
    @ scorpy
    esti de-al meu
    cel mai iritant este albul la o masina premium,
    la pubele cu roti mai merge , ca oricum sunt masini iefitne, si daca nu ai bani de o masina mai de doamne ajuta atunci nici nu o sa platesti pe culoare, dar la masini premium este impardonabil.
    13 20
  • babacloanta
    Pt. expertul in ceasuri de lux, masini si alte cele: albul este o culoare folosita de toti constructorii de masini, implicit de Rolls, Lambo, Bentley, Aston, Audi, Merc...etc. Sa vii tu si sa spui ca e impardonabil sa asociezi albul cu premium este chiar prea de tot.
    20 12
  • am masina albastra insa ador albul... imi place la nebunie... nuanta preferata alb-gri 13
    6 1
  • @arogantul
    Sa zic ca albul perlat mai da bine pe foarte dar foarte putine masini de lux in general coupe-uri. Dar chiar e grotesc sa pui alb pe o limuzina sau un suv !
    15 17
  • Arogantul
    Hehe, Scorpy , uite cate manutze rosii ne-am luat amandoi, cred ca sunt multi posesori de dacii si haudiuri albe pe AM
    11 7
  • @Arogantul
    Crezi tu ? Eu cred ca 90% din cei care intra si comenteaza pe AM nu au permis si nici 18 ani. Gen mascareasca.....ai vazut ce comentarii de om cu un iq sub limita prostiei da ? Ca el sunt multi pe aici. Probabil l-au vazut pe Salam in R8 alb si cred ca aia e culoare smecheriei :)))) e cea mai ieftina si urata culoare pe care o poti alege cand iti cumperi masina sau fie ea si o roaba cu roti !
    6 8
  • 1. albul e NONculoare. Fizica.
    2. roaba are roti. Intodeauna.
    3. culoarea masinii e o chestiune personala. Subiectiv
    13 3
  • @ vianu

    Te dai destept degeaba ! Roaba are roti ? Poate roata ! Pai se poate mai viene sa o dai in bara asa rau ? Aveam asteptari de la tine ce naiba :))))
    6 6
  • arogantul
    vianu e om serios, are si el dreptul sa mai greseasca din an in paste

    cat despre faptul ca albul e nonculoare, chiar asa este
    7 3
  • @scorpion
    Vianu a scris corect. Roaba poate avea o roata sau chiar doua. Simplu !
    3 2
  • http://www.homedepot.com/catalog/productImages/1000/6d/6d82fc47-7c35-43ed-a341-ab8d0063179f_1000.jpg

    corectarea era inutila...as fi putut sa o fac chiar eu...dar am inteles ca se discuta la modul general...

    as incerca sa ma dau destept daca chiar as vorbi din auzite....dar de fro' 10 ani roaba cu roata/roti e cea mea utilizata scula din primavara pana'n toamna. Asa, ca inferioru'...


    @arogantul... :) thx!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru