Un adolescent rus debuteaza in WRC

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 06.11.2007
Evgeniy Novikov, pilotul-senzatie al Rusiei, va debuta la doar 17 ani in Raliul Marii Britanii din acest an.

Rusul Evgeniy Novikov este pregatit sa ia startul in Raliul Marii Britanii, prima sa aparitie la acest nivel. Novikov, care si-a uimit adversarii din tara natala castigand primul raliu la varsta de 15 ani, a implinit in septembrie 17 ani, varsta minima pentru a putea participa la o etapa din Campionatul Mondial de Raliuri.

In acest sezon, a terminat campionatul Rusiei pe locul al doilea, fiind devansat pe final de stagiune de catre Evgeniy Vertunov, cel care a terminat pe locul 4 in clasamentul P-WRC la Raliul Japoniei.

Evgeniy Novikov este membru al echipei rusesti E-Art si este deja maestru al sportului. Primul contact cu sportul cu motor l-a avut in 1998, la varsta de 8 ani, la volanul unui kart. In 2001 castiga Cupa Rusiei la clasa "mini", pentru ca un an mai tarziu sa ocupe locul 2 in Campionatul Rusiei la clasa "Rocket".

In 2003 trece la clasa "Intercontinental-A-Junior", la care obtine in decursul timpului mai multe performante: de doua ori campion al Rusiei, doua participari la finala Campionatului European si prezente sporadice in campionatele Italiei si Frantei.

Prima experienta intr-o masina de raliu a avut-o in 2003, ca navigator al fondatorului echipei E-Art, Maxim Novikov, in doua raliuri din Cupa Rusiei si altul din Campionatul Rusiei. In 2006, castiga Cupa Rusiei si ocupa locul 8 in campionat.

In acest an a pierdut titlul in tara sa natala, dupa ce a avut un avans de 30 de puncte cu doua etape inainte de final (in Rusia se acorda 20 de puncte pentru victorie). Afirmarea sa pe plan international s-a petrecut in luna iulie a acestui an, in Raliul Rusiei, acolo unde s-a aflat in fruntea clasamentului pe parcursul primei zile a competitiei. Inainte de a iesi in decor, din cauza ritmului infernal cu care a inceput raliul, adolescentul din Moscova a fost chiar mai rapid decat Anton Alen, pilotul Abarth care avea sa castige aceasta etapa din Intercontinental Rally Challenge (IRC).

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru