Un oficial Maserati confirmă viitorul Grecale Trofeo

de Alexandru Monenciu
Vineri, 27.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit lui William Peffer, șeful Maserati America de Nord, viitorul SUV compact al italienilor, Grecale, va fi disponibil și într-o versiune Trofeo.

După Levante, italienii de la Maserati se pregătesc să mai aibă un SUV în portofoliul de modele. Numele său este Grecale, iar debutul oficial este programat în luna noiembrie a acestui an.

Potrivit lui William Peffer, șeful Maserati America de Nord, viitorul SUV de dimensiuni compacte va fi disponibil și într-o versiune de performanță Grecale Trofeo. Printre rivalii săi se va număra și Porsche Macan GTS.

Oficialul nu a dat mai multe detalii, astfel că motorizarea rămâne, pentru moment, un mister. Maserati ar putea folosi o versiune mai "cuminte" a propulsorului V6 twin-turbo, de 3.0 litri, care echipează modelul MC20 și care dezvoltă, în cazul acestuia, 630 de cai putere.

Totodată, italienii ar putea opta pentru un propulsor de 2.0 litri micro-hibrid. Având în vedere platforma viitorului Grecale, aceeași ca în cazul lui Alfa Romeo Stelvio, un motor V8 twin-turbo (ca și cel care echipează versiunile Ghibli Trofeo, Levante Trofeo și Quattroporte Trofeo) nu este o soluție foarte probabilă.

via The Drive

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru