Versiunea Alfa Romeo a viitorului MX-5 ar putea fi mai scumpă

de Sebastian Toma
Miercuri, 05.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea Alfa Romeo a viitorului roadster dezvoltat împreună cu Mazda va avea motorizări mai puternice şi va fi mai scumpă, anunţă englezii de la What Car?.

Roadsterul dezvoltat de Alfa Romeo şi Mazda va costa mai mult în versiunea comercialziată de italieni, spun cei de la WhatCar. Potrivit publicaţiei britanice, versiunea italiană a roadsterului va avea o gamă mai largă de motorizări, toate preluate din gama Alfa Romeo, iar această versiune va costa mai mult pentru o poziţionare mai clară pe piaţă. Încă de la anunţarea acestui parteneriat, japonezii au anunţat că roadsterul va avea două versiuni distincte, care vor fi poziţionate distinct pe piaţă.

Potrivit primelor informaţii, versiunea Mazda a roadsterului dezvoltat împreună cu Alfa Romeo va fi echipată cu un motor 1.3 Turbo care va oferi în jur de 200 CP şi care va costa aproximativ la fel de mult ca actualul MX-5. Între timp, versiunea italiană va avea motorizări mai puternice, toate preluate din gama Alfa Romeo sau din cadrul Fiat Powertrain Technologies. Aceste versiuni vor fi mai scumpe decât cele vândute sub sigla Mazda. Însă, ambele modele vor avea aceeaşi platformă şi vor fi construite pe aceeaşi linie de producţie, la uzina Mazda din Japonia.

Mazda şi Fiat ar putea să strângă colaborarea pe viitor dacă proiectul acestui roadster va fi un succes.

Primele modele vor apărea pe piaţă în 2015, iar cei doi parteneri ar trebui să ia o decizie în acest sens până în 2016. Viitoarele parteneriate dintre Mazda şi Grupul Fiat s-ar putea concentra pe tehnologii la nivelul motorizărilor şi transmisiilor, declara Takashi Yamanouchi, şeful Mazda, în cadrul unui interviu acordat celor de la What Car? la Salonul Auto de la Moscova.

Via WhatCar?

Comentarii (3)

  • tot respectul pentru mazda si ceea ce inseamna mx5 in industria auto, mx5 nu e urata deloc, dar cu un design italian e alta poveste ... e deja un basm ... SUPERB!
    18 4
  • tot respectul pentru marcile cu suflet, care pastreaza traditii, care te fac sa visezi, care sunt speciale in felul lor... de stricat oricum se strica toate, mai ales astea pe care romanul de rand le crede bune, cu atat mai mult...vezi passat 2.0 tdi, vezi octavia careia ii intra apa pe la usile din fata din cauza proastei etansari, sau vezi problemele puntii spate care nu e corect aliniata si mananca cauciucul pe interior....oricand e mai buna o masina din asta care te face sa zambesti decat masinile pe care unii le cumpara mai mult pentru altii sau dupa mituri din 90 cand romanii aduceau cobre din afara iar restul mergeau cu dacii....
    15 3
  • Alfa oficial
    In sfarsit ceva interesant.
    Nu Golf 7, Seat Toledo sau alta tristete de care vrei sa fugi.

    Noroc cu alfa, mai insenineaza ziua
    17 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru