Versiuni noi pentru SSC Tuatara: pachet aerodinamic revizuit și până la 2.200 CP

de Alexandru Monenciu
Vineri, 28.05.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la SSC anunță două noi versiuni pentru modelul Tuatara. Au fost denumite Striker și Aggressor, iar aceasta din urmă este destinată exclusiv circuitului.

SSC Tuatara a fost, fără îndoială, mașina despre care vorbea toată lumea la finalul anului trecut. În octombrie, modelul american stabilea un record de viteză pentru mașinile de serie cu o medie a vitezelor de top de 508.73 km/h.

Performanța a fost contestată imediat, pentru ca în final chiar fondatorul companiei să recunoască, într-adevăr, că recordul a fost, oarecum, trucat. De atunci s-a tot încercat stabilirea unui nou record, dar mașina nici nu s-a apropiat de pragul celor 500 km/h.

Mai mult, exemplarul care a reușit toate aceste performanțe a fost avariat destul de grav după ce rulota care îl transporta a fost răsturnată de vânt în statul american Utah.

În ciuda ghinioanelor de care s-au tot lovit, americanii de la SSC anunță acum două noi versiuni pentru Tuatara. Prima a fost denumită Striker și este inspirată de avioanele de luptă.

Are un pachet aerodinamic revizuit, care generează 499 de kilograme apăsare la sol la o viteză de 257 km/h.

Printre îmbunătățirile aduse interiorului se numără o tapițerie din Alcantara și un bord confecționat din fibră de carbon expusă.

În cazul său, motorul V8 twin-turbo de 5.9 litri dezvoltă 1.774 de cai putere. O cifră impresionantă, dar departe de cei 2.231 CP de care dispune cea de-a doua versiune, botezată Aggressor.

SSC nu a oferit prea multe detalii despre aceasta din urmă, dar a precizat că va fi destinată exclusiv circuitului. Lista cu noutăți include o structură interioară de protecție, scaune de competiție și centuri de siguranță cu prindere în cinci puncte.

via Autoblog

Comentarii (2)

  • Antibetinul Vertes
    De ce nu e limitata din fabrica la 180km\h?De ce n-are tamburi pe puntea spate?De ce nu e electrica?De ce nu e construita din materiale reciclabile?
    14 8
  • De ce? deoarece nu o va cumpăra nimeni
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru