VIDEO: Accident fatal în IndyCar la Las Vegas

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 17.10.2011
Dan Wheldon, unul dintre cei mai cunoscuţi piloţi din IndyCar, a decedat ieri în urma unui accident dur petrecut în cursa de la Las Vegas, ultima a sezonului 2011.

Accident fatal în cursa finală IndyCar din Las Vegas. Dan Wheldon, dublu câştigător în Indianapolis 500 şi campionul Indy din anul 2005, a murit în urma unui accident violent în care au fost implicate 15 maşini.

Maşina lui Wheldon a fost una dintre ultimele care au intrat în meleul format în turul al 12-lea al cursei de la Las Vegas, dar aceasta a fost aruncată de la baza pistei până în peretele exterior, aterizând cu podeaua în sus. Maşina a fost distrusă complet, după ce structura de rezistenţă a acesteia nu a rezistat impactului. Deşi a fost scos imediat din maşină şi a fost transportat cu elicopterul la un spital din apropiere, Wheldon nu a mai putut fi salvat.

"Organizatorii IndyCar sunt foarte afectaţi de decesul lui Dan Wheldon, care a murit din cauza unor răni grave. Gândurile noastre sunt alături de Dan şi de familia sa. IndyCar, piloţii şi echipele au decis să abandoneze cursa", a declarat Randy Bernard, directorul IndyCar Series.

Comentarii (5)

  • trist...
    sincer, ori mi se pare mie, dar cred ca nascar este ce era formula 1 inainte... spectacol + pericol. adrenalina pana la finalul cursei
    RIP Dan Wheldon
    8 5
  • indy 500 nu nascar
    cursa era de indy 500 (un fel de formula 3) nu de nascar
    6 1
  • Referitor la F1
    Referitor la F1 si masurile lor de siguranta...sa vedem cand va lua foc combustibilul la vreo masina de F1...exact, never!
    Americanii au ramas la varsta de 13 ani, de-aia domina lumea :))
    1 2
  • mircea
    control si nu prea
    La viteze medii de peste 200 km/h ,nu prea mai ai control asupra masinii chiar daca esti profesionist, exista prea multe forte implicate portanta vs. apasare ,subvirare-supravirare etc...

    masina e lansata in cursa exact ca si o racheta in spatiu ,SCAPA CINE POATE...

    PS; masura de siguranta -sa concureze cu motoare mai mici!!!

    RIP Dan Wheldon
    0 0
  • Dan Wheldon
    in interviul de simbata sublinia pericolul pistei inguste si startul cu f. multe masini,ironia sortii ,la anul urmau masurile de siguranta sporite ale monoposturilor si micsorarea vitezelor
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru