VIDEO: Cum arată noul Maserati GranTurismo Folgore, primul model electric al mărcii

de Tiberiu Safta
Luni, 05.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati a publicat un clip oficial cu noul model electric GranTurismo Folgore. Clipul dezvăluie cum arată noul model fără camuflaj, dar și mai multe date tehnice despre primul model electric al mărcii italiene.

Maserati se pregătește să intre în epoca electrică, odată cu noul GranTurismo Folgore. Acesta este primul model electric al celebrei mărci italiene și a fost anunțat încă de la începutul acestui an.

După o serie de imagini sugestive, Maserati a publicat un clip oficial cu noul model. Clipul în sine dezvăluie cum arată noul model pur electric, care are un design foarte asemănător pe alocuri cu vechiul coupe GranTurismo. Chiar dacă acesta este un model electric, Maserati a păstrat grila de dimensiuni mari, alături de două prize de aer suplimentare în bara față.

Farurile au o semnătură luminoasă LED nouă, iar la capotă sunt prezente mai multe nervuri pentru a-i oferi lui GranTurismo Folgore un aspect mai sportiv. Influența vechiului GranTurismo se poate vedea și în partea din spate, acolo unde stopurile au un design similar cu vechiul model.

Aici este amplasată și priza de încărcare, direct sub stopul din stânga. Maserati spune că este nevoie de doar 5 minute de încărcare pentru 100 de kilometri și 10 minute pentru 160 de kilometri.

Mai mult, viitorul GranTurismo Folgore va avea trei motoare electrice. În total propulsorul va dezvolta 1200 de cai putere.

Asta înseamnă un timp de accelerație de la 0 la 100 de km/h în 2.7 secunde și o viteză maximă de peste 320 de km/h. Mai mult, așa cum se poate observa în clip, noul model vine echipat și cu un sistem de sunete artificiale, care imită zgomotul unui motor termic puternic.

Noul Maserati GranTurismo Folgore va fi lansat oficial în 2023. Constructorul italian va oferi versiuni electrice pentru fiecare model din gamă începând din 2025. Ulterior, Maserati va deveni un producător exclusiv electric începând din 2030.

via Maserati

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    ce e cu culoarea asta?!!

    de ce sunet fals?!! cum ar fi sa ne punem sunet de v12 si cei ce avem 3-4 cilindri?

    cine vrea zgomot sa puna un microfon la motorul electric, sau un duct deschis de comunicare direct cu el. ala sunet de secolul 21.
    2 4
  • Folgore tradus = Fulger
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru