Viitorul hypercar Red Bull, strict pentru circuit: 1.250 CP și debut în 2024

de Alexandru Monenciu
Marti, 09.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Red Bull Racing pregătește un nou hypercar, care urmează să poată fi utilizat numai pe circuit. Acesta va fi dezvoltat de celebrul Adrian Newey, iar debutul este programat pentru 2024, potrivit lui Christian Horner.

Red Bull Racing domină campionatul mondial de Formula 1, iar geniul lui Adrian Newey are o contribuție vitală la această performanță. Dar oare cum ar arăta o mașină "obișnuită" care poartă emblema Red Bull și semnătura lui Newey?

Vom afla în curând. În urmă cu doi ani, Red Bull Racing a anunțat pentru prima oară că se gândește la un hypercar, care să poată fi utilizat exclusiv pentru circuit. Acesta ar urma să beneficieze de cunoștințele lui Adrian Newey, în ceea ce privește aerodinamica, și, potrivit zvonurilor, va oferi circa 1.250 de cai putere.

Sistemul de propulsie va fi unul hibrid și va avea la bază un motor V8 twin-turbo. Din nou, nu vorbim despre informații oficiale, ci despre zvonuri care circulă prin presa de specialitate.

Într-un interviu recent, șeful echipei de Formula 1 Red Bull Racing, Christian Horner, a oferit mai multe informații despre acest hypercar misterios. Mai mult, a declarat că prezentarea va avea loc anul acesta.

Dacă tot suntem la capitolul declarații, Adrian Newey a dezvăluit, în urmă cu ceva timp, că țintește spre o masă proprie de numai 900 de kilograme.

Red Bull intenționează să producă 50 de exemplare ale hypercar-ului cunoscut sub denumirea RB17.

Cadența va fi de 15 unități pe an, iar livrările sunt programate să debuteze în 2025. Prețul unui exemplar va fi în jur de 6 milioane de dolari.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru