Viitorul Maserati MC20 va fi prezentat în septembrie: motorul V6 biturbo ar urma să dezvolte peste 600 CP

de Cornel Șocariciu
Marti, 14.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul supercar Maserati MC20 va fi echipat cu un motor V6 biturbo capabil să dezvolte peste 600 de cai putere, conform unor surse apropiate companiei. Noul model va fi prezentat în toamna acestui an.

La sfârșitul anului trecut, Maserati a publicat primele imagini "sub camuflaj" cu prototipul viitorului MC20 (Maserati Corse 2020). Inițial, lansarea noului supercar dezvoltat de constructorul italian a fost programată pentru luna mai, însă pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 a dus la amânarea evenimentului.

Acum, conform oficialilor italieni, viitorul Maserati MC20 va fi prezentat în luna septembrie, la Modena, în cadrul evenimentului denumit MMXX: The Way Forward.

Viitorul MC20 este descris de producătorului italian drept succesorul lui MC12, iar sub capota acestuia se va afla un motor dezvoltat 100% de Maserati. Conform surselor, supercar-ul va fi echipat cu un propulsor V6 biturbo capabil să ofere peste 600 de cai putere. Resursele acestuia vor fi gestionate de o transmisie automată cu opt rapoarte.

În plus, aceleași surse spun că italienii pregătesc și o versiune plug-in hybrid, iar cu timpul, supercar-ul ar putea fi lansat chiar și într-o configurație electrică.

Pe lista noutăților programate pentru viitorul apropiat, Maserati a trecut și un SUV, modelul urmând să fie disponibil atât în versiune PHEV, cât și într-o variantă electrică. 

Via | Car&Driver

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru