Viitorul Range Rover Sport SVR va avea un motor de 616 cai putere și versiuni electrificate

de Tiberiu Safta
Miercuri, 02.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Următoarea generație Range Rover Sport SVR, cea mai puternică versiune a SUV-ului de lux, va primi un motor de 616 cai putere preluat de la BMW. Pe lângă asta, SUV-ul de performanță va primi și versiuni electrificate. Mașina ar putea fi lansată la finalul acestui an sau în 2023.

Spre sfârșitul anului trecut, Land Rover a lansat cea de-a cincea generație a consacratului său SUV de lux, Range Rover. Odată cu debutul acestei generații, marca britanică se pregătește să scoată pe piață și modelul Range Rover Sport.

O noutate importantă anunțată pentru viitorul Range Rover Sport este motorul. În cazul versiunii de performanță SVR, acesta va fi un V8 de 4.4 litri, twin-turbo, care produce 616 cai putere. Motorul va fi preluat de la BMW, iar acest propulsor se regăsește pe modelul M5 CS, unde este modificat să producă 626 de cai putere.

Actualul Range Rover Sport a fost introdus în 2013. Versiunea cea mai puternică, SVR, dispune de un motor V8 de 5.0 litri, care produce 567 de cai putere. Propulsorul a fost conceput și fabricat de către Ford, iar din 2019, este asamblat de către Jaguar-Land Rover, compania care deține Land Rover.

Pe parcursul vieții, viitorul Range Rover Sport va beneficia și de propulsoare cu sistem hibrid. Astfel, modelul va fi oferit cu propulsoare mild hybrid de 48 de Volți cu 6 cilindri în linie, pe benzină și motorină.

Puterile vor fi cuprinse între 246 și 395 de cai putere. Mai mult, va exista și o versiune plug-in hybrid. Motorul electric va fi cuplat la un agregat termic de 3.0 litri și va oferi o autonomie de 100 de kilometri, cu ajutorul unei baterii de 31.8 kWh.

Ulterior, modelul va primi și o versiune complet electrică. De fapt, toate modelele Land Rover vor primi versiuni pur electrice până la sfârșitul deceniului. Range Rover va fi primul model care va beneficia de o astfel de versiune, așteptată în 2024.

Pe lângă motorizările noi, viitorul Range Rover Sport va fi bazat pe platforma MLA Flex, care promite o rigiditate structurală mai mare cu 50% și reducerea nivelului de zgomot cu 24%.

Cel mai probabil, viitorul Range Rover Sport va fi dezvăluit la finalul acestui an sau în 2023.

via Autocar

Comentarii (2)

  • Edikkk
    V8 bi turbo 4 -5 litri şi..... micro hibrid..... gata... Punem ştampila de ELECTRICĂ şi facem reclame Rover că sunt verzi.... ca petrolul, de "verzi" ce sunt

    Mda
    3 3
  • inexorabil
    Emetikkk, aidoma “siamezului” tău Mafănel (deşi, repet, mă tot urmăreşte o anumită suspiciune…), pur şi simplu nu faci altceva decât să confirmi de-a pururi metoda principală şi, totodată, specifică de “persuasiune” a Propagandei (nu mai zic “de Stânga”, ca să nu comit pleonasm), recte şablonul (sau repetiţia îndârjită, de tip obsesiv-maladivă).

    Mi-e lehamite paroxistică, dar n-am de ales: voi rămâne “în coasta” voastră (adică “enervant ca un gândac care se cere strivit fără milă”) până la sfârşitul meu trupesc…
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru