Volvo și Polestar, primii constructori care integrează hărțile Google HD pe mașinile lor

de Alexandru Monenciu
Vineri, 06.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo și, implicit Polestar, anunță că vor integra, în premieră, hărțile Google HD pe mașinile lor. Mai exact, acestea vor fi disponibile pe noul SUV electric EX90 și pe Polestar 3.

Mașinile au devenit din ce în ce mai inteligente, fiind echipate cu tot felul de sisteme care fac condusul mai sigur și mai puțin solicitant. Să nu mai pomenim că, la un moment dat, ele se vor conduce singure, iar oamenii vor fi simpli pasageri.

Pentru a face toate aceste lucruri, în siguranță, mașinile trebuie să "citească" și să înțeleagă foarte bine mediul înconjurător. Aici intră în scenă tehnologiile ca hărțile Google HD.

Volvo și Polestar devin acum primii constructori de automobile care integrează hărțile Google HD pe mașinile lor. Primele modele care le vor primi sunt SUV-ul electric EX90 și Polestar 3, ambele fiind echipate cu funcția Pilot Assist.

Hărțile Google HD vor lucra împreună cu senzorii mașinilor, inclusiv cu cel LiDAR, pentru un condus mai sigur, mai confortabil și mai predictibil, transmit reprezentanții constructorului din Goteborg.

via Volvo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru