Volvo vrea să creeze un rival pentru Evoque

de Sebastian Toma
Joi, 04.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo ar putea să lanseze un model numit XC40, anunţă englezii de la Autocar. În lipsa unei platforme potrivite, modelul va debuta abia peste cinci ani.

Volvo intenţionează să construiască un crossover bazat pe platforma lui V40 care să lupte în segmentul lui Range Rover Evoque, informează Autocar. Potrivit primelor informaţii, versiunea de serie este la cinci ani distanţă de producţie, deoarece actuala platforma nu este adecvată pentru necesităţile companiei suedeze. Aparent, chinezii care deţin compania suedeză vor să folosească viitoarea platformă SPA (Scaleable Platform Architecture) pentru a construi crossoverul premium.

Viitoarea platformă va debuta în 2014, dar cel mai mic model care o va folosi este succesorul lui S60. Acest lucru este problematic pentru suedezi, deoarece ei doresc un model de clasă compactă, iar platforma va fi utilizată pentru modele de segment D şi mai mari, incluzând aici viitoarele S60, XC60 şi XC90. Pentru moment, nu este clar cum vor rezolva suedezii problema viitoarei platforme, din moment ce platforma SPA este modulară, ceea ce ar presupune că există posibilitatea reducerii ecartamentului şi ampatamentului.

Unele voci susţin că Volvo ar putea semna un parteneriat cu un alt constructor pentru a găsi o platformă potrivită pentru acest model.

Urmareste Automarket
Englezii de la Autocar spun că noua platforma SPA de la Volvo va găzdui doar motoare cu patru cilindri în linie, fiind vizată viitoarea gamă de motoare ecologice a suedezilor. Pe lângă aceste motoare, vor fi posibile atât configuraţii hibride, cât şi sisteme de tracţiune integrală, asigurând o multitudine de modele si versiuni posibile, totul cu costuri suplimentare cât mai reduse.

Via Autocar

Comentarii (4)

  • Scrooge
    Pai peste 5 ani e posibil sa nu mai fie Evoque, cine stie cum si in ce mod conditiile globale vor schimba modelele RangeRover.
    7 3
  • Probabil ca asa este si motivul pentru care nu au botezat masina din imagine, XC40, ci V40 CrossCountry. As vrea sa vad un XC40, realizat ca si concurent pentru Evoque, dar cu un design cursiv, tipic Volvo. Ultimul face-lift al gamei Volvo a adus multe critici, pe care, personal, le sustin!

    Oricum, pana se vor replia cei de la Volvo, Evoque isi va fi castigat o felie maaare din piata, la fel cum s-a intamplat si cu Juke, model ce nu a avut un concurent direct, multi ani. Abia in ultimul timp au inceput lansarile din partea concurentei (Mokka, 2008, Trax, Ecosport - ultimul nelansat inca). Asta in timp ce Juke nu mai are mult pana la o generatie noua.
    4 1
  • Dat fiind faptul ca Evoque se vinde bine e foarte posibil sa aiba un urmas. Deci cu acela se va "bate" Volvo.
    Poate ca nu ar fi rau sa se alieze cu cineva care sa vina cu tractiunea integrala si care are mai multa experienta in acest sens, gen Mitsubishi sau de ce nu, cineva din America. Este un segment cam descoperit, deci potential eu cred ca este.
    2 0
  • @LauCalin: Volvo beneficiaza de experienta 4x4 a Haldex, unul din cei mai importanti producatori de astfel de sisteme.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru