Wallys Iris: SUV fabricat în Tunisia, cu o caroserie din fibră de sticlă și 13.000 de dolari preț de pornire

de Alexandru Monenciu
Vineri, 09.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Iris este un SUV produs de compania tunisiană Wallys Car. Caroseria este confecționată din fibră de sticlă, iar prețul unui exemplar pornește de la 13.000 de dolari.

Tunisia este o țară unde mașinile, atât cele noi cât și cele la mâna a doua, costă foarte mult. Potrivit celor de la Business Insider, o Toyota Corolla pornește de la peste 30.000 de dolari în țara africană.

Un producător auto local, Wallys Car, are însă o alternativă relativ accesibilă la modelele de import. Numele său este Iris și, din câte poți observa, este o mașină robustă, cu aripi evazate și o parte frontală care te duce puțin cu gândul la prima generație a modelului Jeep Compass.

Wallys Iris costă 13.000 de dolari, iar motorul reprezintă jumătate din această sumă. Asta pentru că vorbim despre o unitate de 1.2 litri, furnizată de fostul grup Peugeot-Citroen (actual Stellantis). Unitatea dezvoltă 82 de cai putere, suficient pentru o viteză maximă de 158 km/h.

Caroseria este confecționată din fibră de sticlă, astfel că siguranța nu este chiar punctul său forte. Jantele au diametrul de 16 inch și, opțional, clienții pot opta pentru faruri LED, senzori de parcare și o cameră pentru mersul cu spatele.

Și în habitaclu se pot observa câteva elemente specifice grupului francez, inclusiv ceasurile de bord.

Tot contracost, Wallys Iris poate fi echipat cu scaune mai confortabile, cotieră centrală, difuzoare față și un display cu touchscreen.

via Wallys Cars și Business Insider

Comentarii (7)

  • Seriff
    Frumos ca ziua de luni
    36 4
  • Chiuhapu'
    Intr-o tara arida si aproape complet desertica,sa vinzi o masina cu acoperisul complet din sticla sa te coci la 60 de grade in ea e total bezna mintii.Arata ca o broasca mov,probabil si merge ca una.
    27 3
  • Araboii aia s-au scremut si au facut ceva... Iar romanii...pai ce sa faca romanii? :)))

    Ei pe margine...specialisti in femei, fotbal, poezie, politica si ...masini.
    19 20
  • @fanel.Exact,ce sa faca si romanasii,pila karpen,stiloul lu' Poenaru,vaccinul antiholeric a lu' cantacuzino,avionul cu "erectie" a lu' coanda,insulina lu' nicolae paulescu(spre oftica maiei care tipa mai nou atisemitism,sic,vezi Spitalul, Coranul, Talmudul, Kahalul și Francmasoneria),convertizorul de cuplu a lu' gogu constantinescu,laseru' lu' agarbicheanu,aurel vlaicu cu planorasul lui,scaunul lu' dragomir,rucsacul zburator a lu' capra,gerovitlul doamnei ana,mai e si saracul ala cu duhul,istroromanul Nicolae Tesla,ma rog,toti numa'gagicari,fotbalisti,niste scremuti .Daca mai vrei,mai am destui.Fotbal nici doi bani nu dau,dar,poezie zici,Cine-au îndrăgit străinii, mânca-i-ar inima câinii”...
    24 7
  • @tatraurs hai sa rascolim istoria si sa scoatem in evidenta cateva invenții ca sa aruncam cu praf in ochi. Adevarul e ca, cu mici exceptii, orice tara a dat inventatori si oameni de valoare. Asa ca nu i nimic deosebit in asta. Aici nu e vorba despre asta, ci despre rautatile gratuite pentru o masina ieftina, cu atat mai mult cu cat Romania nu mai face masinile ei. Faptul ca apare un nou brand ar trebui sa fie motiv de bucurie, ca se imbogateste lumea auto cu diversitate mai mare.
    3 8
  • @tatraurs
    poporul ala de zici nu mai exista. acum sunt numai manelisti sau plecati peste hotare cei mai educati. basismul a halit tara.
    6 5
  • @05:30
    Gresesti,Caragiale o fi el actual si in ziua de azi dar nu suntem chiar asa un popor de loaze,doar aia vizibili cocalari sar in evidenta.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru