Voteaza:
5 voturi | 17 comentarii

Biciclistă versus camion - "luptă" pe trecerea de pietoni

O cameră video a primăriei din Răcari, Dâmboviţa, a surprins o biciclistă care a traversat fără să se asigure, după care a fost lovită de un camionagiu la fel de neatent. Iată urmările accidentului!

Comentarii (17)

  • In Romania doar PROSTIA abunda
    la 13.10.2011, 13:06
    Sunt o gramada de asemenea TUTE proaste(stiu ca acesta este un pleonasm)...si fiecare se invata numai dupa ce trec prin asa ceva...cum sa fi atat de ingust la cap incat sa iti bati joc de propria viata?!?!?!?!?!?

    SI azi mergeam linistit cu masina(30-40kn/h) knd o alta dementa (aflata pe trotuarul de langa mine, mergand in aceasi directie cu mine) zarind trecerea de pietoni s-a aruncat in fata mea, cu cel putin 2 metri inainte de trecere, normal traversand pe diagonala cu spatele la mine de parca numai ea salasluieste pe planeta...ce rost mai are sa ne asiguram...doar liniile de pe jos au miraculoasa putere de a salva toti cretinii de la moatre, nu-i asa?

    P.S.: Evident k desteapta din clip nu are ce cauta PE BICICLETA traversand trecerea DE PIETONI...
    +61
  • la 13.10.2011, 13:15
    Caz classic. O proasta care nu stie sa circule cu bicicleta si un sofer de camion nepasator, idiot ce nu respecta viteza legala.
    +31
  • la 13.10.2011, 13:20
    Bine c-a scapat, dar vina este a biciclistei dupa parerea mea, camionagiul chiar daca o vedea nu mai avea timp sa opreasca.Asa procedeaza multi pietoni, cum vad o trecere se arunca fara sa se uite, inconstienti
    +35
  • dorian
    la 13.10.2011, 13:33
    E sport national asta, sa mergi pe drum si cand te apropii de trecerea de pietoni sa traversezi, fara sa te asiguri... si uite ca se intampla nenorociri. Bine ca n-a patit mai rau, dar e de vina, nu se traverseaza calare pe bicicleta, cum incerc sa le spun tuturor super-ciclistilor-verzi-eco-trendy din oras, capcaune daca dai 2000 eur pe bicicleta macar citeste regulile...
    +20
  • nu e numai biciclista de vina
    la 13.10.2011, 13:44
    avea viteza cam mare in apropierea trecerii camionagiul
    +19
  • Bogdan
    la 13.10.2011, 13:48
    Nu este deloc corect modul in care traversa "desteapta", dar viteza cu care a trecut camionagiul nu are nici o scuza. "pana la limita evitarii oricarui pericol" suna cunoscut?
    Cu totii mai depasim limita de viteza in localitate, dar consider ca macar in apropierea trecerii de pietoni ar trebui sa respectam limitarea.
    +22
  • la 13.10.2011, 13:51
    dorian, vezi că în Bucureşti trecerile de pietoni sunt acompaniate de multe ori de piste de biciclete, pe unde bicicliştii au tot dreptul să treacă pedalând.
    -23
  • @Bogdan...si din pacate mult p
    la 13.10.2011, 14:23
    Uita-te la primul comment, daca aveam avea 50km/h, deci "VITEZA LEGALA"...ce crezi k se intampla? O faceam varza!!!

    Acum pentru toata lumea...trebuie sa inteleaga fiecare ca in general, deci cu atat mai mult pe strazile din Romanica, fiecare trebuie sa aiba PERSONAL grija de el insusi.

    Auzi alt cretinism, preluat si dat mai departe fara a fi GANDIT macar O secunda..."viteza evitarii oricarui pericol"...adica? Nici macar 0 km/h nu te scapa, asa miraculos, de ORICE PERICOL...eu stateam la semafor(care deci evident arata culoarea rosie, nu de alta dar pt unii trebuie sa explici mai detaliat), a 5-a masina in coloana, si un dement a intrat in spatele meu, k nu stiu cine l-a claxonat si el n-a mai fost atent la ce era in fata sa doar era ocupat sa injure si el la randul sau pe respectiv.

    CONCLUZIE: NICIO VITEZA nu te protejeaza de PROSTIE...doar tu insuti(atent si utilizand intr-o masura decenta propriul creier din dotarea standard a corpului uman) poti face asta PUNCT!
    +9
  • cris
    la 13.10.2011, 14:24
    Pagina oficiala
    http://www.codulrutier.ro/codul_rutier_reguli_de_circulatie_2.php
    "Art.72
    (3) Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator, iar în lipsa acestora, în localitati, pe la coltul strazii, numai dupa ce s-au asigurat ca o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic.
    (4) Pietonii surprinsi si accidentati ca urmare a traversarii prin locuri nepermise, la culoarea rosie a semaforului destinat acestora sau nerespectarii altor obligatii stabilite de normele rutiere poarta întreaga raspundere a accidentarii lor, în conditiile în care conducatorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulatia prin acel sector."
    Deci: "numai dupa ce s-au asigurat ca o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic".
    Nu avem educatie rutiera, suntem singuri pe planeta si bine'nteles suntem cei mai cei!
    In cazul de fata este culpa comuna.
    +20
  • Mediatorul
    la 13.10.2011, 14:30
    @Gollum1983
    Desteptule, tata, daca ai avea putin mai multe minte decat biciclista aia ai observa ca exista si stopuri (alea mai jos si mici puse pe stopul principal special puse pt biciclisti ca tine) pe acolo pe unde se poate trece cu bicicleta pedalanda in Bucuresti......Pista ai vazut-o da stopul nu....si te mai dai si desptept pe aici
    +9
  • @Gollum1983
    la 13.10.2011, 16:50
    Daca tu ii gasesti circumstante atenunte inconstientei asteia ai probleme. Tu te referi la exceptii privind circulatia cu bicicleta, pe trasee marcate si delimitate. Unde se afla ea era o simpla trecere de pietoni la care avea obligatia sa se dea jos de pe bicicleta si sa traverseze dupa ce se asigura ca autovehiculele au oprit. Eu nu am vazut sa fi facut asa ceva.

    P.S. Cunosc foarte bine acel traseu; se merge intr-adevar cu viteza (peste limita), iar ala de la volanul „tancului” nu are deasemenea nici o scuza ca nu a oprit, dar nu poti fi medium sa anticipezi toate reactile sceleratilor mental.
    +2
  • cris
    la 13.10.2011, 17:25
    Pentru cei care mai au inca dubii le fac invitatia sa mai citeasca o data din link-ul de mai sus tot codul rutier.Astfel:
    -camionul are parte din vina intrucat nu a incetinit in apropierea unei treceri de pietoni(cati dintre voi faceti oare asta?)
    -biciclista are parte si ea de vina intrucat :
    1. Nu s-a asigurat la traversare pe trecerea de pietoni(vezi art 72)
    2.Nu i se aplica dreptul de prioritate pe trecerea de pietoni, intrucat nu intra in categoria pietoni(adica pe jos, nu folosind un vehicul pt miscarea ei). Persoana putea sa fie pe scuter,motoreta,motocicleta, ca nu i se aplica aceleasi reguli de prioritate pe trecerile de pietoni nesemaforizate(cititi codul rutier)
    In caz de proces camionagiul castiga despagubiri.
    +9
  • @Mediatorul
    la 13.10.2011, 17:54
    Si la trecerile normale fara semafor dar cu pista de bicicleta?
    Vina apartine in mare parte biciclistei, si asta o spun din postura de mai mult biciclist decat sofer. A vazut ca vine cu viteza camionul si tot s-a bagat ca idioata. Nu incepeti sa faceti aici razboi impotriva biciclistilor si pietonilor pentru ca nu v-ati nascut in masina si cand sunteti in aceiasi postura, procedati la fel pentru ca, deh, va incadrati in categoria asta de "sportivi nationali" si voi ca doar sunteti romani. Trebuie sa respectam in trafic pe ceilalti participanti si sa avem noi mai multa grija decat altii decat sa ne para rau. Better safe then sorry!
    +5
  • io
    la 13.10.2011, 20:42
    "CONCLUZIE: NICIO VITEZA nu te protejeaza de PROSTIE"

    gresesti... daca soferul de camion circula cu 50-60 km/h si incetinea inaintea trecerii avea timp sa-i observe intentiile (prostia) biciclistei... dar camionagiul avea bine peste 70 km/h in dreptul trecerii
    -1
  • la 14.10.2011, 11:38
    Parerea mea este ca niciodata pietonul (in cazutl acesta biciclista) nu poate fi absolvit in totalitate de vina.

    Eu, ca pieton, ma asigur de fiecare data cand traversez, fie ca traversez pe trecerea de pietoni cand am verde fie ca traversez un bulevard in zone unde nu exista trecere de pietoni.

    Idea e urmatoarea - chiar daca traversezi pe trecerea de pietoni la semafor si ai verde, nu stii cum vine un betiv cu peste 100Km/h si te zdrobeste, asta pentru ca nu te-ai oprit 2 secunde sa te uiti in stanga si in dreapta. Mai conteaza a cui este vina?
    +3
  • AndreiRN
    la 14.10.2011, 22:52
    Soferul profesionist nu a fost de loc profesionist si trebuia sa-si piarda carnetul pt asta.
    -9
  • la 18.10.2011, 09:17
    devina sunt aman2, mai mult ea.....trebuia sa reduca profesionistu la trecerea de pietoni si ea sa se asigure si sa nu traverseze in viteza si pe bicicleta
    +2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru