Voteaza:
3 voturi | 26 comentarii

Studiu de caz: ce-ai fi făcut în cazul șoferului din mașina care filmează acest accident?

Un accident care a avut loc în Marea britanie a împărțit părerile în două tabere: una consideră că șoferul care filmează ar fi trebuit să încerce să evite accidentul, acordând prioritate. Cealaltă, legală, susține că semnalizarea nu-ți dă și prioritate în

Comentarii (26)

  • vianu
    la 17.12.2015, 11:30
    bunul simt iti spune sa ii dai prioritate...ai timp, il vezi "mare", il ajuti.

    Daca e sa ne luam dupa gurile rele...soferii de dubite, si la ei, sunt niste dick heads
    -19
  • Cyrus
    la 17.12.2015, 11:41
    Bine, daca esti in camion te poti da tare, bine inca ca n-a omorat pe nimeni, chiar daca buchia legii este aparent de partea ta.

    Sper sa faca si niste puscarie sa-si racoreasca oleaca tupeul
    -34
  • Nicu
    la 17.12.2015, 11:41
    Este exact ce se intampla si pe la noi, cineva vrea sa se bage in fata coloanei, si vrea cu tot dinadinsul.
    Daca cel din coloana vrea sa-l lase bine, daca nu, si daca am bii sunt incapatanati se intampla ce se vede.
    +60
  • @vianu
    la 17.12.2015, 12:21
    BUNUL SIMT te face si sa nu-l oblogi pe cel care are prioritate sa ti-o dea cu forta;
    asa mai sunt si de aia care ies cu jumatate de masina pe banda ta de mers si tu de pe drum cu prioritate esti FORTAT sa-i dai aluia care n-are
    +54
  • qwerty
    la 17.12.2015, 12:29
    In general, in accidente sunt implicati cel putin 2 prosti. Rareori doar 1.
    In fata legii evident ca cel cu CRV ul e devina dar cel care filmeaza putea evita foarte usor dar a ales sa nu o faca. Ce sa mai zic... ia aratat cine e seful. Acum poate merge la politie si sa-si repare camionul in loc sa faca ceva mai interesant.
    +11
  • Alex
    la 17.12.2015, 12:34
    Soferul de dubita nu avea nici un motiv sa-i acorde prioritate. Cum el a asteptat pe banda 500m inainte de manevra, putea si cel cu rulota sa faca la fel, iar nu sa se bage in fata fortand.
    Mai mult ca sigur soferul de SUV va pierde carnetul si va primi o amenda grasa. Se vede clar ca dupa contactul initial, face un al doilea accident din adins.

    Mentaliltatea de SUV se poate pbserva cu mare atentie si pe soselele noastre. Daca ai SUV nu primesti o prioritate de smecher...

    Per total un accident stupid...
    +54
  • Norbert
    la 17.12.2015, 12:46
    In viata nu exista doar alb si negru mai este si gri. Daca vrei sa intri pe banda si vezi ca ala nu te lasa nu are sens sa insisti mai bine il lasi sa treaca si probabil masina urmatoare iti va face loc.
    +37
  • someone
    la 17.12.2015, 13:03
    parerea mea: din pct de vedere al legislatiei, cel care filmeaza a avut dreptate sa nu il lase pe cel cu honda sa intre. greseala a celui cu rulota....ma intreb la ce s-o fi gandit de a crezut ca apuca sa intre in fata, avand si o ruota dupa el.....
    din pct de vedere uman insa ......cel ce filmeaza putea sa il lase, pt ca era coloana, pt ca celalalt era cu rulota etc....sau din exact aceleasi motive putea sa nu il lase, aici fiind pur si simplu vorba de o alegere subiectiva, care nu are valoare in istanta
    +11
  • An0nim
    la 17.12.2015, 13:04
    "una consideră că șoferul care filmează ar fi trebuit să evite accidentul, acordând prioritate." - Cei care spun asta sunt batuti in cap. Sa acorde prioritate? De ce? E obligat? Faza e ca daca il lasa o data , idiotul o sa forteze intrarea de cate ori vrea.
    +25
  • rotila
    la 17.12.2015, 13:23
    dupa vizionare cred ca era mai bine sa-l lase sa se bage.
    -20
  • la 17.12.2015, 13:37
    Cel cu camionul nu avea nici o obligatie fata de cel cu rulota. Deci daca avea chef sa-l lase sa se bage in fata lui, bine. Daca nu avea chef sa-l lase, ala cu rulota trebuia sa fi asteptat pana il lasa cineva. Ala cu Honda s-a comportat ca aproape toti taximetristii.
    Pe de alta parte e frustrant sa mergi km intregi in coloana si sa vina unul sa se bage cu japca in fata ta, in conditiile in care nu are prioritate. Asta apropo de bun simt.
    +31
  • cineva
    la 17.12.2015, 14:02
    Mos prost. Dupa ce ca accidentul are loc exclusiv din vina lui, tot el face gura si cere socoteala soferului lovit.

    Cand schimbi banda trebuie sa semnalizezi, TE ASIGURI, SI DACA NU VINE O ALTA MASINA PE BANDA PE CARE VREI SA INTRI, atunci schimbi banda. Chiar nu inteleg cum ai putea sa ii dai dreptate unui asemenea tembel.
    +22
  • Crysti15
    la 17.12.2015, 14:05
    Nu comparati prostia (Honda) cu nesimțirea (taxi).

    În alta ordine de idei se vede ca sunt mulți șoferi pe aici. În zecile de mii de km, va întreb, nu ați greșit niciodată banda?

    Da, in fața noastră nu intră nimeni sau, pe aici nu se trece!

    Drumuri bune!
    +2
  • qwerty
    la 17.12.2015, 14:15
    Nimeni nu da dreptate soferului cu Honda.

    Dar daca vezi ca e prost si intra in tine, te opresti si il lasi daca alta optiune nu ai. Eu personal nu am chef sa stau cu masina in service si cu dreptatea in buzunar.
    +5
  • vianu
    la 17.12.2015, 14:16
    ce observ?

    ca aproape nimeni nu se gandeste ca mosu cu rulota poate a gresit si si-a dat seama prea tarziu ca trebuie sa se inscrie

    totul e legislatie dar NIMENI nu adapteaza situatia la conditiile reale. Ne dam tari cu legea in mana, cand o incalcam in schimb, :"hai shefule, ma grabeam si io un pic, ce dreacu, oameni sintem!"

    PS1. strict dpdv legislativ nu avea nici un motiv sa-l lase pe mos.
    PS2. dar cum ziceam bunul simt rezolva mai multe probleme decat regulamentul in sine.
    PS3. situatia putea fi evitata, dar amandoi soferii au devenit pe parcurs, 2 cornute cu 2 perechi de boase.
    +3
  • radu
    la 17.12.2015, 14:58
    Pt tosti prosti care posteaza aici si cand spun prostii imi asum:nu exista "bun simt" "moralitatea" exista lege si punct...daca un idiot semnalizeaza in dreptul si taie cale cam despre ce bun simt vorbim aici
    +10
  • la 17.12.2015, 16:00
    @Crysti15, una e sa gresesti banda si alta e sa insisti sa te bagi cu japca pe ea. Cel cu Honda poate ca nu si-a dat seama la timp ca acolo trebuia sa faca la stanga. Corect. Se poate intampla. Dar cand vezi ca nu te lasa cineva sa intri pe banda de care ai tu nevoie si tu insisti sa intri in conditiile in care nu ai prioritate, cum se numeste?
    +21
  • CondusPreventiv
    la 17.12.2015, 16:20
    Studiu de caz:

    Ce a rezultat in urma aplicatii legii?

    Doua masini lovite, Probabil niste oameni in SUV care au fost loviti (cititi descrierea pe youtube), o autostrada foarte aglomerata a fost blocata. In concluzie o zi stricata pentru foarte multi oameni.

    Cateodata trebuie sa si gandim putin si sa fim aia mai destepti. Soferul de camion, in loc sa ajunga cu 2 secunde mai tarziu, va pierde saptamani la politie si in service.
    -3
  • pop
    la 17.12.2015, 18:39
    Dupa lege cel cu masina de pe prima banda nu-i obligat sa-i dea prioritate celui ce vine de pe banda 2 . Acela , daca stia ca face viraj stinga , trebuia sa se incadreze din timp pe prima banda si sa NU forteze intrarea . Dar , considerind ca-i mai smecher decit ceilalti soferi forteaza intrarea . Vine din spate pe banda mai fluenta si considera ca toti sint obligati sa-i dea prioritate . GRESIT !!! DA , soferul de pe banda 1 PUTEA ( daca ar fi vrut ) sa-l lase in fata lui , DAR NU ERA OBLIGAT . Totusi este bine ca nu au fost victime iar soferul de pe masina cu rulota sa se invete minte si sa-i respecte pe ceilalti colegi de trafic .Cred ca si eu as fi intrat in el . Am permis de 31 de ani si m-a ferit D-ZEU de probleme dar cred ca cei de felul soferului de pe banda 2 trebuie cumva invatati minte . Aici - permisul luat si plata daunelor !!!
    +1
  • Cetatean
    la 17.12.2015, 19:56
    Caz real, patit de mine: accident cu descarcerare, mama cu 2 copii scosi dintre fiare si dusi cu ambulanta la spital. Se face coloana de aprox 4 - 5 km, stam toti frumos la rand. Depasesc coloana tot felul de smecheri care parcheaza pe partea stanga a drumului si asteapta sa porneasca circulatia pe un singur fir. Forteaza intrarea in fata mea, nu il las (eu am stat 1 ora in coloana), il lasa a 4 masina din spatele meu. Trecem de accident, ma ajunge din urma peste vreo 2 km, deschide geamul si imi arata jumatate de victorie (degetul mijlociu mai exact). Si atunci sa fii om, sa il ajuti? NU, exista lege si atat. De ce la nemti sa sta in "stau" si nu pune unu' roata pe banda de urgenta? Ca ii arde la portofel, de aia! Dar la noi merge si asa...ca doar e om si el saracu'.
    +3
  • iii
    la 17.12.2015, 21:15
    Animale , nu oameni
    -1
  • Dobitoci..
    la 17.12.2015, 21:31
    Nu uitati de " Conduita Preventiva " Soferilor .. De cacat gest ..totusi se putea evita accidentul , Grifon cel cu remorcuta , dar totusi idiot cel care a provocat cu intentie un accident .. frustrat ..
    -2
  • edy
    la 18.12.2015, 08:05
    prosti si cocalari mai putin oameni care gandesc asta este romanul cel care comenteaza si le stie pe toate
    -2
  • alx
    la 18.12.2015, 10:19
    Un nesimtit care a accelerat intentionat pentru a face accident.Ar trebui penalizat , ala cu caracvana s-a bagat omul incet cu grija nu ca un dobitoc si nesimtitul a vrut sa arate cine e seful.
    PS:se pare ca nu doar in Romania sunt soferi idioti si nesimtiti cum citeam ieri un articol tot la voi
    -4
  • Lukas
    la 18.12.2015, 11:57
    Instinctul lui de mosneag intarziat si cu cativa hormoni artificiali alimentat a creat toata situatia. Masina care circula in fata celui care filmeaza a cedat loc pentru putin timp ca sa intre mosul cu rulota, era suficient ca sa accelereze putin mai mult piciorul lui batran si apoi sa franeze... Dar cu reflexele sale in prima faza si cu orgoliul unui mic excitat la momentul fortarii spatiului pe langa "cameramanul" ofticat de ramolitul tupiest s-a creat aceasta frumoasa extorsiune. :)
    Una peste alta, autorul filmarii nu are nicio vina ca mosul a insistat nu doar sa isi zgarie putin masina, el doar a vrut sa isi foloseasca intru-totul dreptul de circulat in banda respectiva. :) Toate bune!
    +2
  • razvanis
    la 18.12.2015, 15:35
    Cutuma strazii spune ca din spirit civic il lasi sa intre in coloana.

    Bunul simt spune ca te asezi la coada coloanei, daca ai ratat-o din varii motive incerci sa intri dar daca esti lasat, daca nu astepti si incerci la urmatorul.

    In acest caz legal cel cu honda si rulota nu a respectat legea. Nu a respectat prioritatile. Ca si cum schimbi banda si il scoti pe ala in sant ca ai semnalizat.
    +2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru