Voteaza:
8 voturi | 31 comentarii

Comparativ de top - BMW M135i versus Subaru WRX STI pe circuit

Britanicii de la AutoExpress încep anul cu un comparativ de top în clasa compactă. Legenda Subaru sau cel mai sportiv Seria 1 din istorie?

Comentarii (31)

  • la 03.01.2013, 12:57
    Actuala generatie de Impreza dezamageste prin stilul adoptat, la inceput doar cu hatchback si cu usi cu rame, acum cu-n sedan care pare si mai departe de numele si originalitatea fostelor generatii Impreza, o forma foarte diluata, astea sunt adevaratele probleme, nu cele 2 secunde pe circuit.
    +13
  • WRX
    la 03.01.2013, 13:36
    WRX STI este una dintre cele mai performante compacte din segment.BMW ramane doar o bucata de tabla si atat .Baga BMW m135 i in raliuri pe drumuri de munte sa vedem cum se descurca .Cred ca va trece pe la 5 service-uri dupa aceea sa il resusciteze cardiometaforic .
    -17
  • buu
    la 03.01.2013, 14:52
    este o facatura, si um m1 face un wrx sti
    pai cum o masina care derapeaza mai mult in curbe poate sa scoata un timp mai bun !?
    -11
  • la 03.01.2013, 14:54
    Impreza pt Subaru reprezinta un model legendar, cu multe generatii, seria 1 pt Bmw nu este o serie legendara, ma refeream la stilul adoptat, n-am spus ca nu este performant pe drumuri de munte la raliu, plus ca M135i nu este un M veritabil. Dar daca tot vorbesti de bucati de tabla, uita-te bine la cele 2 modele si vezi mai bine care e "mai multa tabla".
    +6
  • Vasilica
    la 03.01.2013, 16:51
    Da mi-a placut clipul si interesanta comparatia.
    +5
  • Decebal
    la 03.01.2013, 16:53
    Este facatura normal.Daca iesea Subaru cu cel mai bun timp nu mai era facatura.Mi se pare demm de romanica ideea. Cu mandrie spui ca esti ruman.
    -7
  • jan
    la 03.01.2013, 16:59
    Ce misto se aude motorul M. Este super acest BMW atata ca costa mult.
    +8
  • Luti
    la 03.01.2013, 17:34
    Daca ascultati cu atentie ce zice melcu asta, "testul" e facut pentru a testa modeul M135i, adik advertising BMW...la cum a condus ala STI logic ca bmw castiga, insa daca ar fi fost pe bune, bmw nu are cum sa castige in fata STI (e 4x4 turbo, la aceeasi putere) chiar si cu 50 kg in plus, io zic ca 4x4 subaru bate oricand bmw. Daca ari fi fost impartial, s-ar fi zut clar asta !
    -6
  • hh
    la 03.01.2013, 17:49
    Tare misto testul comparativ.
    +3
  • zarnesteanu
    la 03.01.2013, 19:40
    Intre timp sub-paru are un nou recall masiv in America de Nord incepand cu ziua de azi.
    +1
  • kumite
    la 03.01.2013, 21:32
    @burebista,testul a fost facut de AutoExpress si nu de catre "Urzica".Asa rau ati ajuns.Daca ceva nu iese pe placul vostru,precis este facatura.Nu puteti accepta realitatea?
    +2
  • BMW
    la 03.01.2013, 21:38
    Totul e corect .
    EU rastignesc orice Subaru cu un motor de varf de la BMW !
    Subaru . Lexus , Toypta , Infinity o sa o ia la buci mereu de la PORSCHE , sau BMW .
    Nemtii produc masini de 120 de ani pe cand alde Koyota inca nu au atins majoratul , asa ca inca au de crescut japonezii.
    +1
  • catalin
    la 03.01.2013, 22:28
    sa nu fie cu suparare, dar soferul habar nu are cum se conduce un 4x4 permanent. in curba nu pui frana, ci ti acceleratia constanta. cu tractiune spate nu merge, se vede foarte bine in film cum derapeza BMW-ul. Cine stie cum se conduce un 4x4 pe sosea, poate sa confirme.
    +6
  • kumite
    la 03.01.2013, 22:30
    Pompele de frana.Recall-ul nu este numai in State.O spun sigur.Anul trecut am schimbat cateva pompe de frana.Dar vad ca treaba devine destul de serioasa.Din cauza modului de aerisire al franelor in fabrica,este posibil ca garniturile din pompe sa se uzeze.Dar,mai mult ca sigur,este iarasi o facatura americana.Cred ca numai pe plaiuri mioritice,cand un producator jap.are probleme cu recall-ul,de vina sunt numai americanii.Eu nu sunt in continentul american,dar le simt prezenta din plin datorita recalls!
    -2
  • alt tembel
    la 03.01.2013, 22:48
    Prima data samba_bamba ,apoi kumite.Mai sunteti mah multi mecanici p'aci?
    -2
  • mip
    la 03.01.2013, 23:04
    @kumite .... salut amice .... era decebal bre .... o tzira mai tirziu decit burebista !

    @zarnesteanu' .... ce belele i-au gasit ca ma faci curios ? am cam "dormit" acum de sarbatori si nu am prea citit incol-incoace .... eu urmaresc subaru de ceva vreme .... imi plac cum arata dar nu am "tupeu" sa-mi iau stiind ca-s motoare cu probleme .... cind am scris asta pretenu'kumite a adaugat multe dedesubturi ca deh, el e chiar in bransa ! eu fiind fript mai demult cu alte marci .... prefer acuma sa suflu si in iaurt ....

    cit despre test .... cam mare diferenta .... oarecum explicabila si prin faptul ca subaru are tractiune integrala si deci pierderi de putere mai mari .... apoi depinde de cutia de viteze f. mult. in plus, mie mi s-a parut ca ficiorul ala nu a fortat-o ca pe bmw .... "neamtzu' " era turat de numa' .... se auzea un zgomot mai mare al motorului, parca chiar el zicea ca urca pina in 7.000 rpm .... nu cred ca pe "subi" l-ar fi "nacajit" chiar pin-acolo si iar nu cred ca subaru sa aiba o izolare fonica mai buna decit bmw .... in fine, nu cred ca subaru ar fi capabil sa-l intreaca ! am chiar vazut teste intre subarul asta si mitsubishi lancer evo .... pierdut cu brio de subaru .... mitsubishi avea o directie/suspensie mult mai bune si nu derapa asa mult ....

    drumuri bune tuturor !
    0
  • mip
    la 03.01.2013, 23:06
    merci kumite .... ai raspuns chiar in timp ce imi dadeam si eu cu presupusu' ....
    -4
  • kumite
    la 03.01.2013, 23:15
    Salut mip.As putea sa-ti recomand un motor extraordinar de bun.Il stiu si nu are probleme.Incearca un V6 (seria VQ)de la Nissan.Nu stiu ce modele sunt la voi.Dar un Nissan Maxima(Teana),sau Skyline.Nissan inca produce Skyline (de fapt este un Infiniti) cu motoarele astea,sunt foarte bune,si au bratele de la suspensii din aluminiu.Asta ca sa-i raspund si lui @bmw.Stii cum este:scapi de dracul,si dai de muma-sa.
    Numai bine!
    -5
  • mip
    la 03.01.2013, 23:49
    salut, kumite .... pe-aci sint maxima, altima, sentra, versa, infiniti ....
    pe tot ce e nissan, au cam pus cutii de vit. CVT ! (nu-mi plac defel ! + ca nu am incredere in ele !)
    manuale .... doar pe altima si celelalte mai mici (sentra+versa), iar infiniti e cam prea scump (e masina de lux) ale lor sint cu 6 sau 7 vit., automatice bun-inteles ....
    am multi amici cu maxime si altime si spun ca-s multumiti de ele, V6 are doar maxima, de 3.500 cmc si altima, dar nu stiu ce coduri au motoarele, stiu ca pe unde am citit de ele se zicea ca-s f. bune, durabile si puternice; skyline .... doar daca importam din japonia cu volane pe dreapta ! aci se circula pe dreapta nu ca la tine .... deocamdata nu e momentul sa imi schimb "mirtzoaga" dar ma uit ca cine stie cind gasesc ceva .... oricum, pt. dinamica prefer un bmw, am condus citeva in urma cu ceva vreme si m-au impresionat, numai ca mi-e teama sa nu fie intretinerea prea scumpa, parca as cheltui banii pe ceva mai folositor decit pe-un moft !
    multumesc inca o data pt. informatii !
    -2
  • kumite
    la 04.01.2013, 00:22
    Da,din pacae au CVT-uri.Sa stii ca piesele de la BMW sunt de cele mai mute ori ai mici idecat la cele japoneze.Un exemplu:un rulment spate pt.subaru costa cam 160 de dolari.Trebuie data jos fuzeta,trebuiesc schimbate 3 simmeringuri,apoi depresat si presat rulmentii.La Bmw,amandoi rulmentii costa 130 de dolari.Mentionez ca rulmentii sunt similari.Aici trebuiesc scoase planetarele,iar treaba se face direct pe masina.Rulmentii sunt mai ieftini decat unul de la Subaru.Manopera mai mica.Rulmenti facuti in Europa.Politica Bmw este sa aiba preturi mai mici la piesele pt.modelele mai vechi.Pana la urma,toate masinile au probleme.Sincer sa fiu:nu o sa-mi iau o masina noua.Prea complicate.Bafta
    +3
  • mip
    la 04.01.2013, 06:34
    prietene .... multam ....

    eu nu ma vaicaresc de problemele mecanice ci de electronica mi-e teama !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    un mecanic bun gasesti mult mai usor decit un electronist auto ! si acolo de ai belele apoi ai pus-o de mamaliga ! personal nu am prea avut noroace cu masinile la mina a doua .... pe tine te inteleg, poate ca de-as fi in locul tau as proceda la fel, dar pe de alta parte nici nu-mi convine sa ma cicaleasca muierea "iar esti sub masina s-o cirpacesti?" chiar in seara asta m-a chemat un prieten sa-l ajut ca i s-au blocat frinele si era undeva la vreo 200m de casa .... la -16gr.C cu frina de mina blocata .... iar miine dimineata trebuia sa mearga omu' la munca .... deh, asta-i viata !
    -2
  • kumite
    la 04.01.2013, 06:58
    Asa este.Prea multa electronica.Tendinta este ca tehnicienii auto sa stie sa citeasca si schemele electrice,sa inteleaga cum functioneaza sistemele.Trebuie sa stie sa umble la soft samd.Auuuuu! -16gr.C?In 10 ani de zile,temperatura asta am intalnit-o numai in congelator.Nu am mai vazut zapada.As vrea sa vad macar o zi pe an.De Craciun.Sanatate maxima!
    0
  • mip
    la 04.01.2013, 07:30
    prietene kumite .... banuiesc ca nu ai nici macar in congelator temperatua aia!

    am avut o furtuna de zapada ce ne-a lasat in mai putin de 24 ore 45 cm zapada (ningea la un moment dat ca se depuneau 5 cm/ora!!! nu vedeai bine la 30 m !) si dup-aia au urmat zile si nopti de frig (pina la - 23 gr.C noaptea; in ultimii 12 ani, am avut parte si de -32gr.C si cind am dat cheie vechiului meu chrysler intrepid am crezut ca-i sar prin capota pistoanele !!! asa de urit si lung a facut la pornire !!! da' nu s-a lasat si a pornit la prima cheie !) se zice ca se va incalzi usor zilele urmatoare .... da' eu prefer frigul caldurii .... sti, cind e frig pui o haina .... cind e prea cald ce dai jos ? pielea ? ....

    amicul cu pricina si-a tinut masina in garaj 2 sapt. cu frina de mina trasa si i s-a blocat un tambur. am dat jos roata si cu citeva ciocane serioase (de 5 lb) l-am "dezmortit", dar de scos "oala" nu am reusit, ca i-as fi pus ceva "ingrediente" pt gresare .... sa nu mai pateasca la fel, dar la el banuiesc ca a ruginit "oala" ... i-am si zis ca in primavara s-o dea jos s-o curete cum trebuie, sansa lui e ca acum nu face multi km zilnic, atit c-o misca zilnic vreo 7-10 km .... suficient sa nu intepeneasca.

    sanatate si tie !
    0
  • kumite
    la 04.01.2013, 13:59
    alti mecanici nu prea sunt pe aici.Alti tembeli?Da,sunt.
    +1
  • la 04.01.2013, 15:23
    @all: La multi ani!

    Cine urmareste cu atentie AM stie ca @kumite este un user care stie ce spune, are comentarii mai mult decat pertinente si competente, iar eu ma bucur sa-l avem pe aici. Avem multe de invatat de la acest om.

    Comparatia cu alti bufoni, gen samba, este absolut deplasata.
    +1
  • Subaru
    la 04.01.2013, 19:02
    Un cmparativ foarte bine definit.Bravo.
    +1
  • @kumite
    la 04.01.2013, 19:11
    Lasa aburelile prietene.Esti una si aceeasi persoana cu @samba.Doar voi 2 sunteti singurii care bateti moneda pe acelasi principiu ''service-ul''.Deci fapt care rezulta ca esti una si aceeasi persoana.
    @mntsn ,nu ii mai crede pe bufonii astia,care incearca sa ne pacalesca nespus de mult si care fac mult circ pe aici.
    -4
  • kumite
    la 04.01.2013, 20:26
    @mntsn,multumesc,dar nu e cazul.Despre comentarii ce sa spun?Poate pt.cativa sunt pertinente,dar pt.majoritatea nu sunt.Nu ma deranjeaza sa fiu comparat cu alti bufoni atata timp cat mai sunt si oameni sanatosi pe aici.
    +1
  • kumite
    la 05.01.2013, 11:14
    @kumite,priveste mai atent cum scrie mamba.Priveste ideile idioate ale celor doi.Daca nu reusesti sa faci o deosebire intre cele doua stiluri,gramatici,idiotenii....atunci,"no comments,mate! Another shit dribbler! Or "sheep shagger".Enjoy,mister hand!
    +1
  • @kumite
    la 06.01.2013, 17:07
    Da asa este ,am studiat in de aproape comenatriile voastre/tale si m-am lamurit.Una si aceeasi persoana cu acele greseli de scriere :

    Tu cu 'i-ti'' iar @samba tramba cu ''v-a'' ahahaha ce coincidenta.
    +2
  • kumite
    la 06.01.2013, 20:01
    Da mah,suntem una si aceeasi persona.I-ti nu iti place,asta este.Esti mai fericit acum?Toti aveti dreptate! Nu stiu,dar trebuie ca ai un spirit de observatie foarte dezvoltat.Good on you,mate!
    0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru