Voteaza:
5 voturi | 1 comentariu

Germania versus Coreea în duelul dintre Volkswagen Arteon R și Kia Stinger GT

Cine crezi că trece primul linia de sosire dintre Volkswagen Arteon R și Kia Stinger GT? Dacă primul vine echipat cu un motor de 2.0 litri, modelul sud-coreean ascunde sub capotă un V6 de 3.3 litri.

Comentarii (1)

  • inexorabil
    la 22.10.2021, 20:20
    Interesantă rivalitate. Dar, într-adevăr, “sud-coreeanca” trebuia aleasă în variantă 4x4, ca să fie mai echitabilă întrecerea.

    Oricum, am mai povestit pe aici cât îmi place (bine, nu paroxistic) Kia Stinger (studiind-o la SAB). Singura maşină asiatică (nu doar din cadrul lui Hyundai Motor Group) pe care aş cumpăra-o actualmente! Desigur, cu motorizarea maximă disponibilă.

    Totuşi, n-ar avea prioritate în faţa lui…Arteon (musai R). Maşina asta mi se pare o capodoperă. Fără cusur…Deşi mai atractiv arhitectural, predecesorul (Passat) CC stătea destul de prost la capitolul siguranţă (după standardele etalonului de exigenţă IIHS). Cu Arteon se schimbă datele problemei. De altfel, este alt model, dedicat altei platforme. În definitiv, aş miza pe Arteon R ca maşină de vânzoleală zilnică, iar pe Golf R pentru…senzaţii (mă rog, vrabia mălai visează, adică aş vrea în primul rând Porsche 911 turbo, dar cică să mă întind doar cât mi-e plapuma). La volanul lui Golf R nu m-aş sfii să provoc reprezentantele Triadei.

    Rămânând în aria VW, vă relatez un fapt straniu, constatat de mine în ultima vreme: am identificat în trafic multe…Jetta vechi (generaţiile 4 şi 5; Jetta A4 s-a mai numit şi Bora). Dar multe, nu glumă. M-a surprins această tendinţă retro. Presupun că sunt maşini dotate cu motoare de anduranţă. Şi bănuiesc că predomină faimosul 1.9 TDI (pasionaţii spun că versiunea de cod ALH este cel mai fiabil 1.9 TDI, figurând şi la Bora). Mă întreb însă câţi dintre proprietarii de A4 şi A5 ştiu că sunt protejaţi de nişte modele care i-au uimit chiar şi pe super-selectivii de la IIHS. Dar ele nici estetic nu arată rău.
    Considerentele în speţă mă determină să mă depărtez în preferinţe de…Passat, chiar dacă acesta propune mai mult spaţiu. În momentul de faţă, îmi doresc Arteon R, Golf R şi unul dintre cele două Jetta (practic, nu le-aş putea suporta financiar pe toate). Iată ce detest eu dintre trăsăturile democraţiei: prea ai de unde să alegi :)
    +4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru