Voteaza:
3 voturi | 6 comentarii

Ce rămâne dintr-un BMW Seria 5 E39 după ce intră cu 150 km/h într-un zid de beton?

Urmărește un test extrem de coliziune în care personajul principal este un BMW Seria 5 Touring, din generație E39. Pilotată de la distanță, mașina intră într-un zid de beton cu 150 de km/h. Momentul este de la minutul 17.

Comentarii (6)

  • Vericu
    la 22.11.2022, 17:52
    Ciudat. Cred că nu avea soft arăbesc safety pack
    +5
  • inexorabil
    la 23.11.2022, 04:34
    Presupun (şi sper) că acest test a fost menit să atragă atenţia în privinţa vitezei nesăbuite. Că doar nu este nimeni atât de naiv sau de nebun, încât să creadă că ar exista vreo şansă de supravieţuire sau că maşina te mai poate proteja în atare condiţii. Am mai subliniat: chiar dacă, prin absurd, maşina ar rămâne intactă la un asemenea impact, te ucid în primul rând…legile fizicii. Oprindu-se brusc din mişcare corpul tău (odată cu maşina), inerţia îşi spune cuvântul: organele tale interne se lovesc brutal de trunchi (evident, cu viteza cu care se deplasa maşina), respectiv creierul de cutia craniană. Numai hemoragia internă rezultată ar fi suficientă pentru un efect inevitabil fatal, darămite să se întâmple şi alte leziuni.

    Omenirea în general, ştiinţa în special, nu-şi poate forţa propriile limite, în nicio împrejurare. De aceea testele realiste şi relevante de siguranţă rutieră iau în considerare viteza maximă de 75 km/h. La valori superioare nu-ţi mai poate garanta nimeni nimic, chiar dacă s-ar numi Triada, Volvo sau Saab. Iar faimoasa “responsabilitate la volan” are succes numai în măsura în care autoeducaţia funcţionează la fel de bine ca educaţia oficial-sistematică (adică se pot completa una pe alta, doar că apar momente în viaţa noastră când nimic din afara fiinţei noastre nu ne poate ajuta şi atunci se afirmă instinctul de apărare, implicit viteza de reacţie, sau pur şi simplu inspiraţia noastră).
    +12
  • Mike
    la 23.11.2022, 08:10
    La peste 110-120 km/h chiar dacă ai centură, airbag, creierul se face muci
    Chiar dacă trăiești rămâi cu sechele toată viaţa
    +6
  • la 23.11.2022, 08:23
    In teorie...la 10Km/h...daca te opresti brusc (aka dai cu capul intr-un zid)...ai 90 sanse sa mori.
    Asa ca 110-120km/h....un impact...daca supravietuiesti este ca si cum ai castiga la loto. Doar ca pentru romani fizica nu se aplica...romanii se cred mai presus de fizica...
    +4
  • r
    la 23.11.2022, 09:23
    Mi se pare un curs scurt de sinucidere care nu arată ceva în plus pentru siguranța rutieră. Dar dacă pupi un zid cu Viteza Legală de 90 km/oră scapi ? Pentru că ziduri de beton pe autostradă găsești mai greu. Trebuiau să înceapă cu copaci dar cred că sunt ecologiști. Oricum carcasa este în drum spre România pentru a fi reparată și repusă în circulație.
    +10
  • Mircea Badea
    la 23.11.2022, 10:43
    dar de ce nu au avut curaj sa faca cu un benve din 2022?

    nu te opresti instant ca te mai duci cu scaunul, gatul spre airbag, plus sasiul ce mai absoarbe.. incordezi urechile si iti tii respiratia ca pilotii de avioane... :)
    -1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru