Voteaza:
0 voturi | 2 comentarii

Ultimul drum al navetei spaţiale Endeavour, derulat pe repede-înainte

Jurnaliştii publicaţiei Los Angeles Times au publicat un scurt clip ce urmăreşte ultimul drum al navetei spaţiale Endeavour. Imaginile derulate pe repede-înainte surprind fiecare moment dificil al călătoriei.

Comentarii (2)

  • dany
    la 18.10.2012, 13:00
    Nu stiu de ce, dar mi se pare de o tristete ravasitoare. Acum o jumatate de secol ne imaginam ca pana in 2012 vom avea statii orbitale, navete performante, masini zburatoare, orase futuriste, sfarsitul foametei si bolilor pe Pamant. Acum, ne uitam dezamagiti cum nici una visele de mai sus nu s-au indeplinit, ba din contra, nici pe Luna nu ne-am mai dus, nici pe Marte nu am ajuns, iar navetele au fost duse la casat, fara vreun alt program spatial de anvergura, concret, in viitorul apropiat. Societatea parca a involuat total, iar filmuletul parca iti transmite asta, de parca omenirea e condamnata sa-si incheie toate socotelile cu toate visurile marete pe care si le-a facut.
    +8
  • AndreiRN
    la 18.10.2012, 18:30
    Incepand cu 1999 am lucrat la aceste frumoase jucarii si pot spune ca a fost un privilegiu. De fapt mult inainte am atins blocul motor si rezervoarele laterale si am ramas impresionant. Dar ca orice lucru in lumea asta vine si timpul pensionari. Am lucrat la Ares si Orion program si am vazut primul zbor de testare inainte de oprirea programului pe considerente economice.
    Ce este foarte trist e faptul ca NASA a ajuns o gaura neagra de fonduri si a trebuit stopat acest trend.
    In prezent Space X a preluat stafeta si sunt foarte mandru de ei.
    Restul firmelor parazite din domeniul spatial (Boeing, Lockheed) au inceput sa se miste si produc la un pret mai mic ca acum 10 ani.
    Deja se lucreaza la noua generatie dar ..... se va anunta public atunci cand va fi nevoie.
    Este totusi amuzant pretentiile venite din lume cand ei nu pun un ban pt astfel de programe dar au primit informati gratuit zeci de ani de zile.
    +1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru