Voteaza:
0 voturi | 1 comentariu

Două prototipuri ale viitorului Mercedes-Benz Clasa S, spionate în timpul testelor: modelul va fi prezentat în 2020

Mercedes continuă testele cu prototipurile viitorului Clasa S, iar două exemplare au fost surprinse în timpul unei sesiuni în Germania. Noul Clasa S va fi prezentat în 2020 și va miza pe tehnologii de conducere autonomă de nivel 3 și pe motorizări hibrid.

Comentarii (1)

  • inexorabil
    la 01.04.2020, 18:04
    Îmi pare rău de S-Klasse (oricât de neconcludent ar fi considerat un “camuflaj”, deja decretez că nu-mi place ce văd!), dar permiteţi-mi să “fabulez” că “maximum maximorum” (în ansamblu privind tema) la capitolul limuzine nemţeşti mi se pare (raportat la propria mea conştiinţă, sunt absolut convins!) că a fost atins de a doua generaţie a lui…Audi A8 (mă îndoiesc că va mai apărea vreodată o creaţie la fel de spectaculoasă pe tărâm german “premium”). Mai ales că m-a blagoslovit privilegiul nesperat de a o conduce câteva sute bune de km (cu motorizarea 4.2 TDI, başca singurul V8 pe care l-am avut vreodată pe mână, dar, pe lângă faptul că este surprinzător de rapid, nici nu “simţi” acel Diesel – aşa de confortabil stai şi pilotezi). Până şi acel monitor “escamotabil” (MMI display screen) l-am încadrat în peisajul savuros. De fapt, în acea (super)maşină s-au împletit de minune superlativele estetice, tehnologice şi senzoriale (adică a constata pe propria-ţi piele). Numai că deja a treia generaţia anunţa un traseu…descendent. Totuşi, nu atât de brusc (şi şocant) precum în pasajul următor.

    “De-aşa vremi se-nvredniciră cronicarii şi rapsozii”…Când m-am aşezat la volanul “noului” A8, la SAB 2019, am crezut de prima dată că o să leşin de consternare. M-am trezit gândind amarnic: “Băi, nemţilor, ce-i al vostru este pus deoparte şi nu vi-l poate revendica sau contesta nimeni, dar, tati, s-o zicem pe-aia dreaptă: aţi luat-o de-a dura la vale cu calitatea, cu imaginaţia, cu bunul simţ, cu tot!”. După aceea, m-a străfulgerat o idee şi mai dureroasă: “Pe de altă parte, nu cumva le suflă în ciorbă alde EMOL?! Că numai jegurile alea fără leac au *abilitatea* de a tulbura şi strica rosturile pe lumea asta”.

    Mă rog, nici actualul S-Klasse nu rupe gura…pretenţiilor. La exterior, este capabil să reţină oarecum atenţia şi nu te poţi îndoi vreo clipă de calitatea aparte a materialelor de interior (chiar fără să fie nevoie să le pipăi, adică te conving doar “ochiometric”), dar, în optica mea cel puţin şi după impresia mea chiar persistentă, ceva nu se (mai) leagă la încă aristocraticul MB. Cert este că i s-a risipit nota de distincţie care l-a făcut celebru în lumea automobilului şi care stârnea atâtea exclamaţii admirative.
    -1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru