Voteaza:
3 voturi | 6 comentarii

Explicația științifică: de ce se formează blocaje în trafic?

Cu toții am trecut măcar o dată în viață prin momente în care stăm blocați în trafic aparent fără motiv. Cercetătorii au găsit însă motivele și ni le explică clar și fără echivoc într-un clip interesant.

Comentarii (6)

  • razvanis
    la 13.08.2016, 22:11
    e rocket science acest film pentru 80% din masa "soferilor" romani. nesimtirea si prostia sunt transmise genetic si cel mai bine se vede in trafic unde ai impresia ca esti in bula ta izolat de ceilalti dar din pacate, ca si in viata, influentezi in mod direct "ecosistemul"
    +5
  • la 13.08.2016, 22:48
    Adevarul este ca foarte multi nu ar trebui sa aiba carnet de conducere.Adevarul este ca sunt foarte multe masini pe drumuri. Cand am venit in tara sa-mi revad parintii si prietenii(dupa 11 ani) am ramas blocat. Au aparut o gramada de masini.Practic nu mai esteloc de plimbare pe jos.Masini parcate peste tot.Trotuare, zonele verzi, prima banda de circulatie......Multi soferi au impresia ca sunt singuri pe drum.Nu este vorba numai de Romania.E valabil peste tot.Un exemplu: viteza maxima permisa este de 100km/ h iar ei merg cu 80, neavand nimic in fata.
    +6
  • Seat
    la 14.08.2016, 12:10
    nu sunt atenti la trafic, asta e singura problema.
    vorba aia, daca te uiti doar la bara din fata mergi ca naiba.

    plus se baga in viteza la 1-3 secunde dupa verde, in loc sa se faca asta dinainte., din galben.
    iar cand ploua, se merge incredibil de incet, de parca ar fi pe gheata.
    plus femeile...:/
    +3
  • bolovan
    la 15.08.2016, 12:20
    Kotegaeshi viteza maxima nu este si obligatorie. Este maxima admisa...iar tu trebuie sa mergi sub viteza aia. Dar nah...cum ziceai si tu...multi au permis... Si ca sa te lamurezsc: viteza de 80km constanta este mai rapida decat 120-50-120-50-120-50...din 100 in 100 m :D
    Sa-ti mai povestesc de cate ori am fost lovit in spate? De 5 ori. Din care de 4 ori in oras. Si nu, eu chiar merg oleaca mai sportiv. Cam cand sunt primul la semafor...cam sunt si primul care pleaca...si accelerezi relativ sportiv. 3 Bizoni pana acum au reusit sa ma loveasca in spate pentru ca crosetau...
    Ma uitam la clip...deci...in romania...90% din soferi fac tampenii in trafic (croseteaza, merg lipiti de curul celui din fata, accelereaza agresiv ca sa aibe de unde sa franeze).
    +4
  • la 15.08.2016, 21:50
    Bolovane, sunt destule tari in care politia ii amendeaza pe cei care nu respecta viteza.Chiar si pe cei care merg sub viteza maxima admisa.
    +1
  • cineva@ bolovan
    la 16.08.2016, 10:49
    Nu au decat sa mearga cu ce viteza vor, in conditiile in care nu ii incurca pe ceilalti. Adica pe banda din dreapta, sa poata trece cei care nu vor sa faca 10 ani pe un drum de 5 minute.
    Am avut o babeta de-asta in fata pe valea Oltului, cu trafic din fata, si nu puteam sa depasesc. Si claxonau TIR-urile din spate ca la nunta, in timp ce pitica mea de 8 luni racnea speriata in spate. Asta doar pt o baba care oricum nu mai trebuia sa conduca de vreo 20 ani. Permisele ar trebui ridicate automat daca nu mai faci fata la un test video/audio/reflexe...
    +2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru