Voteaza:
0 voturi | 1 comentariu

Știai că BMW a construit un Seria 7 cu motor V16?

BMW Classic prezintă 3 dintre cele mai speciale și rare exemplare Seria 7 din câte există. Cireașa de pe tort este, desigur, Goldfisch V16. Adică un Seria 7 echipat cu un motor V16.

Comentarii (1)

  • [*_*] la pătrat
    la 15.05.2023, 09:15
    Dar ştiaţi şi că motorul “cel mai capabil” (apreciere pur personală) din istoria automobilului este tot un V16 şi anume de 6300 cc, de la Porsche? Acest motor (cu compresor mecanic) a echipat “Săgeata Argintie” Auto Union Typ C Stromlinie şi, în ciuda a “doar” 545 bhp dezvoltaţi, a ajutat (de regulă, motorul fiind principalul – dar nu singurul – factor de performanţă în automobilism) la atingerea recordului (din păcate, neomologat, din cauza accidentului mortal survenit, căruia i-a căzut victimă pilotul, recte Bernd Rosemeyer) înregistrat de un autovehicul pe o şosea civilă (432,9 km/h). Şi când aceasta? În 1938!

    Made in Germany, Fănele taică. Fiindcă voi, emolarii, sunteţi germanofilii (implicit, scito-getofilii) planetei :D
    Apropo, am înţeles că…Glina (mai precis: platforma ei de mirabile miresme) ar coincide cu locul ideal unde călugării de la Mănăstirea Secu ar dori (de fapt, ar adora) să “doarmă” (în scumpa lor “amprentă de carbon” – mai precis: carbonizaţi).
    Am reţinut şi voi respecta ultima lor/voastră dorinţă, prin urmare decretez: OK!
    -3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru