Voteaza:
2 voturi | 9 comentarii

BMW se întoarce în timp pentru a ne arăta primul său vehicul electric

BMW caută să le amintească fanilor săi că primele modele electrice cu logo-ul bavarez s-au lansat acum multe decenii şi că ideea unui vehicul cu zero emisii nu s-a născut în ultimii ani.

Comentarii (9)

  • la 19.03.2015, 13:37
    Sigur e un clip oficial Bmw? Parca l-aș fi pus eu, dar nu să le arat doar fanilor, unii nu au nevoie de asta, dar unele personaje cu siguranță au nevoie de multe informații, documentare întregi chiar.
    +5
  • vianu
    la 19.03.2015, 13:41
    intr-un Almanah Auto de la inceputul anilor '80 aparea o schita de Dacia 1300 cu portbagajul plin cu baterii auto. Articolul era destept scris fara barbologia timpurilor respective gen "un colectiv al oamenilor muncii din cadrul Uzinelor Dacia, insufletit de indicatiile pretioase ale tov. Nicolae Ceaucescu, Secretar General al PCR (...) a pus la punct....etc, etc, etc"

    deci nimic nou sub soare

    toti au incercat marea cu degetu'
    -1
  • la 19.03.2015, 13:56
    Apare Nedelcu imediat sa ne spuna ca BMW-ul 02 din clip era proiectat de fapt de Toyota care erau in parteneriat cu NASA.
    BMW mai are un astfel de clip cu Seria 7 alimentat cu hidrogen, de prin '83... desigur... totul posibil doar datorita taticului Toyota!
    +9
  • Ivanoff
    la 19.03.2015, 14:10
    E clara treaba cu frustrarea unora. Si tramvaiele vechi erau electrice. Nu electricul inseamna ''inovatie'' auto. Inovatie auto incepe atunci cand incepi sa alcatuiesti lucruri noi, lucruri aproape imposibile la prima vedere, de exemplu cand incerci sa alcatuiesti un motor termic cu unul sau mai multe electrice, facand un sistem de propulsie hibrid. Sau cand de ani de zile, tot testezi propulsii conventionare pt ca la un moment dat sa poti ajunge la lansarea in serie.

    BMW daca testau concepte de masini pe hidrogen in anii '80,pana in 2015 cum de nu au scos un model de serie? .Toyota Mirai se vinde deja.Japonezii sperau sa vanda 500 de unitati intr-un an si totusi au primit 1500 de comenzi in prima luna de la lansare. Asta va duce Toyota pe primul loc multi ani inainte, de fapt ca sa fii ''Number One'' iti trebuie capabilitate.

    BMW vrea tehnologie hybrid/hydrogen pentru ca nu dispun de asa ceva si nici nu o sa faca vreodata(costa bani si cum ei sunt disperati pentru bani...).

    Legat de "tehnologia NASA", intradevar,sa faci un asa simulator necesita sa dispui de anumite tehnologii,foarte costisitoare de altfel,tehnologii care se gasesc in simulatoarele in care se antreneaza cosmonautii si pilotii de vanatoare(deci si la NASA).Este foarte benefic pentru testarea masinilor intr-un mediu 100% sigur(dezvoltarea noilor tehnologii,park assist,lane assist,blindspot monitor etc).Cauta pe Youtube " Lexus simulator" sa vezi.Acum,ca producatorii premium precum BMW,Audi si mai nou vor sa se creada Hyundai,Volkswagen etc nu isi permit "luxul asta", asta este partea a doua.Prefera sa faca toate masinile lafel decat sa dezvolte un nou design,pentru cateva sute de milioane,nu investesc in astfel de chestii.Tot Lexus a mai facut(in premiera) pentru proiectul LF-A " carbon loom",impletirea fibrei de carbon marindu-i foarte mult eficienta(da,tot Lexus si-a permis sa dezvolte noi tehnologii in materie de fibra de carbon,material foarte scump,evitat de producatorii de rand).Acum,eu inteleg ca esti fan BMW,dar asta nu inseamna ca BMW sau nemtii in general sunt dumnezeii masinilor,pentru ca nu este adevarat.
    -8
  • Pai da
    la 19.03.2015, 14:22
    Citez: "Primul automobil electric a fost construit de Robert Anderson in Aberdeen in anul 1839"... Ca sa nu mai zic de faptul ca in ordine au fost vehicule cu motor cu abur, vehicule electrice si dupaia cele cu motor cu ardere interna. Datrita autonomiei reduse precum si a masei foarte mari vehiculele electrice au pierdut din popularitate...

    Stiati ca in USA in 1900 28% din vehicule erau electrice? :)
    +3
  • @Pai da
    la 19.03.2015, 14:30
    N-ai cui sa explici pe Automarket. Aici bantuie melteni care in afara de BMW si ''taticul dinamicii absolute si al inovatiilor'' nu mai stiu nimic astia.
    -6
  • la 19.03.2015, 16:49
    @Ivanoff and Pai da and @Pai da:

    Salut Mariane, esti ok ?
    +2
  • !!!!
    la 19.03.2015, 18:13
    @mowgli and zarnesteanu and Lache:

    Salut Dan Grecu, ti-a mai venit factura la apa ? Azi a iesit soarele, ar fi cazul sa-ti pui ochelarii de soare sa nu faci insolatie . La E3jn(oua), sa-i tragi niste huse din piele sa para mai premium, si poate si niste neoane interioare ca sa para pomul de craciun pe nume S class.
    -4
  • Lache
    la 19.03.2015, 19:19
    @mowgli,marian nu-i ok! Pur si simplu,@mafia nu a fost nici cand sanatos!
    +3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru