Voteaza:
8 voturi | 8 comentarii

PSA Peugeot-Citroen ne prezintă viitorul lor sistem hibrid, care funcţionează cu aer comprimat

Credeaţi că nu vom avea niciodată maşini care vor merge "pe aer"? Ei bine, nu şi cei de la PSA Peugeot-Citroen, care au dezvoltat un sistem hibrid care foloseşte aer comprimat.

Comentarii (8)

  • hau
    la 23.01.2013, 18:29
    si cand se termina aerul ce faci ?
    -21
  • Je
    la 23.01.2013, 18:35
    Ar fi cea mai mare lovitura dacă intradevar ar reuși așa ceva in detrimentul electricelor. Dacă rezultatele sunt comparabile atunci RESPECT !!!
    +27
  • la 23.01.2013, 20:15
    @hau uita-te pana la capat la filmulet.
    +7
  • la 23.01.2013, 21:02
    Da, daca s-ar implementa asa ceva in productia de serie ar fi o adevarata lovitura pt electrice, inclusiv pt saraca Zoe, care dupa "palma" cu incarcarea poate primi o lovitura cu bata direct in cap. Serios vorbind acum, cu toate subventiile de la guverne, aceste masinute electrice inca nu prind la public, inca sunt scumpe si limitate, deci PSA, jos palaria daca vei scoate asa ceva in serie.
    +16
  • RRR
    la 23.01.2013, 22:57
    Este un concept mai vechi dar care a fost testat si fuctioneaza - se pare ca acum s-au hotarat sa-l puna in practica cei de la PSA. Pe masura ce trece timpul o sa scoata si alte tehnologii de la "naftalina" ca daca ar pune in practica producatorii auto tot ce stiu atunci nu si-ar mai maximiza profitul.
    Din pacate aerul comprimat vine dintr-un compresor, care evident ca in final foloseste tot combustibili fosili [inafara de comprimarea la franare]
    Bravo lor oricum, cred ca este o solutie mult mai ieftina [teoretic] decat varianta electrica.
    Oare ce autonomie si putere are doar motorasul cu aer?!
    +6
  • AndreiRN
    la 23.01.2013, 23:18
    Pai, hau, cand tie ti se termina aerul o sa mori axfisiat.
    Problema reala a motorului cu aer este ca formeaza ghiata cand functioneaza numai cu aer si se blocheaza.
    Alaturi de motorul termic ar putea functiona cu ajutorul calduri acestuia.
    Curent electric avem cam toti in garaj dar nu si aer comprimat.
    -7
  • Vasilica
    la 24.01.2013, 10:00
    Foarte tare inventia sistemului de la PSA sincer nu ma asteptam de la ei sa inventeze asa ceva. Acum totul este doar o chestiune de timp pana sa apara pe piata un sistem hibrid mai evoluat cu autonomie mare.
    +3
  • @vasilica
    la 24.01.2013, 15:21
    psa au inventat primul motor turbo diesel, primul hybrid diesel, filtrul de particule pentru reducerea co2, suspensia pneumatica, cornering lights, hard-top-ul, au avut prima masina de serie cu cauciucuri din lume (nu lemn), overboost-ul la motoarele diesel, suspensia independenta pe fata, primul motor cu 2 axe cu came, primul automobil de serie pentru pasageri disponibil cu un motor diesel, si alte nimicuri electrice gen panoramic roof si altele... inteleg ca in Romania PSA este asociata cu marca aia frantuzeasca caruia ii troncane plasticele si apar greierasi dupa cativa zeci de mii de km insa in vest este un grup foarte respectat, nu degeaba psa e al 2-lea din europa dupa vag.

    PS: am opel, doar ti-am impartasit niste informatii.
    +5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru